Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Υπάρχουν κι αυτά τα Oscar.

Να υποθέσω ότι όλοι λίγο-πολύ μάθατε ποιοι πήραν τα Oscar και φέτος. Εν ολίγοις το "The Artist" ήταν ο μεγάλος νικητής (καλύτερης ταινίας, πρώτου ανδρικού ρόλου, σκηνοθεσίας, μουσική, κοστούμια). "Οι απόγονοι" πήραν διασκευασμένου σεναρίου."Η Σιδηρά Κυρία" πρώτου γυναικείου και μακιγιάζ, το "Hugo" πήρε όλα τα digito-ειδή, "Οι Υπηρέτριες" πήραν  το δεύτερου γυναικείου ρόλου και "Οι Πρωτάριδες" πήραν το δεύτερου ανδρικού. 

Τα βασικά τα είπαμε. Υπάρχουν όμως και μερικά που δεν δόθηκαν. Τα δίνουμε λοιπόν από εδώ απλόχερα και χωρίς δισταγμό. Ορίστε λοιπόν τα Oscar που δίνουμε για το κόκκινο χαλί.








 

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Είμαι ο designer του εαυτού μου.

Εκτός από κύριος-α του εαυτού μου, λόγω του συνδρόμου «άδειας τσέπης» θα γίνω και ο designer του εαυτού μου. Τι εννοώ; Ότι θ’ αρχίσω να αγοράζω περιοδικά Burda θα ξετρυπώσω και την ραπτομηχανή της μαμάς και θ’ αρχίσω τις χειροτεχνίες. Ε, εντάξει, αν δεν τα καταφέρω και πολύ καλά, υπάρχουν πολλές καλές κυρίες στην περιοχή μου (και τη δική σας) που με ένα σχέδιο από τα εν λόγω περιοδικά κάνουν θαύματα.  

Τι είπαμε κι άλλες φορές; Δεν υπάρχει λόγος να μας πιάνει κατάθλιψη που δεν έχουμε τη δυνατότητα να αγοράσουμε ό, τι βλέπουμε σε περιοδικά και επιδείξεις. Lets be honest girls, και προ κρίσης, πολλές από μας δεν ήμασταν αγκαλιά με τα μωβ χαρτάκια (ευρώ), ούτε καν με τα κίτρινα. Οπότε δεν χαλιόμαστε όταν βλέπουμε τις βιτρίνες ως αξιοθέατο. Εφευρετικότητα χρειάζεται. Κατεβάστε λοιπόν ιδέες για να κάνετε το στυλ σας αξιοζήλευτο χωρίς τα μαγικά χαρτάκια- ή έστω με λίγα από αυτά.

Τέλος, το αποφάσισα. Θα κάνω ξανά μόδα την μοδίστρα της γειτονιάς. Εξάλλου, τι πιο ωραίο από ένα ρούχο που φτιάχτηκε αποκλειστικά για σένα, στα μέτρα σου και με το γούστο σου. 

Συνεχίστε να βλέπετε περιοδικά, sites και ό, τι άλλο σας βοηθά να ενημερώνεστε για τη μόδα. Μην ξεχνάτε όμως ότι όλα μπορούν να γίνουν και δικά σας. Πάρτε τις φίλες και κάντε εξορμήσεις σε μαγαζιά με υφάσματα και αξεσουάρ ραπτικής. Θα μείνετε έκπληκτες με τις αλλαγές που μπορείτε να κάνετε  ακόμη και σε ρούχα που έχετε ήδη βάζοντας κάτι extra πάνω τους.


Γιατί και η Coco έτσι δεν ξεκίνησε άλλωστε; Καλά ας μην το παρακάνω.

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Re- mastered.

Μήπως αρχίσατε να σκέφτεστε τι να κάνω τα ρούχα που έχω σιχαθεί να φοράω; Μέχρι και η μαμά σας, που πάντα σας θαυμάζει, σας είπε τις προάλλες « Μήπως να έπαιρνες καμιά καινούρια μπλουζίτσα βρε κοριτσάκι μου;» Και φτάσατε στα όρια σας. Είπαμε, κρίση-κρίση αλλά και η οικονομία καταντά εκνευριστική. Μη μου αγχώνεστε. Αυτό που μας νοιάζει για αρχή, είναι, αυτά τα ρουχαλάκια που λέγαμε, να σας κάνουν ακόμη. Αν ναι, τότε υπάρχουν πολλοί τρόποι να τους κάνετε μια «ανακαίνιση».

Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Αν έχετε μια απλή μπλούζα (μακό, πλεκτή- δεν έχει σημασία) μπορείτε να την ξαναζωντανέψετε ράβοντας μερικά κουμπάκια που σας αρέσουν στα μανίκια. Μπορείτε επίσης (με λίγα ευρώ) και να ζητήσετε από μια μοδίστρα να την κόψει και να βάλει ένα φερμουάρ. Αν είστε αρκετά extravagant μπορείτε να βάλετε φερμουάρ σε διαφορετικό χρώμα από την μπλούζα. 
 
Μια πλεκτή ζακέτα που έχει «φάει τα ψωμιά της» δεν είναι όμως σε κακή κατάσταση, μπορεί να ξανανιώσει αν αγοράσετε μια φαρδιά κορδέλα (στο ίδιο ή σε άλλο χρώμα- αναλόγως με τη διάθεση) και την φορέσετε σαν ζώνη με την ζακέτα. 

Ένα πουκάμισο που δεν σας εμπνέει τόσο πολύ πια, μπορεί να γίνει σαν καινούριο αν σιδερώσετε πάνω του μερικά ωραία σχέδια, που υπάρχουν έτοιμα- και φθηνά σε μαγαζιά με είδη ραπτικής. 

Η καμπαρντίνα ή το παλτό, που λατρέψατε και φοράτε νυχθημερόν, αλλά χρειάζεται a fresh touch, θα γίνει και πάλι σημείο αναφοράς του ντυσίματός σας, αν αντικαταστήσετε τη βαρετή ζώνη του με μια άλλη (δερμάτινη- μονόχρωμη ή σε πιο τρελά χρώματα, όπως έντονο κόκκινο, μπλε, πράσινο ή κίτρινο).

Φορέματα που φορέσατε σε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς και δεν θέλετε ούτε να βλέπετε πια, μπορούν να κοπούν και να γίνουν ωραιότατες μπλούζες. 

Τέλος, το αγαπημένο τζιν που δεν θέλετε να αποχωριστείτε επειδή σας κάνει να νιώθετε θεά μπορεί να κοπεί και να γίνει το τέλειο σορτσάκι του καλοκαιριού.
 




 


 
 

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Χρώμα να’ ναι κι ό, τι να’ ναι.


Δεν θέλω να σας ξενερώνω, τώρα που καθίσατε λίγο να χαλαρώσετε και να ξεχάσετε όλα όσα συμβαίνουν γύρω σας, αλλά, η μαύρη αλήθεια είναι, ότι, μαύρη κι άραχνη είναι η κατάσταση που ζούμε, εμείς, που δεν φύγαμε ακόμη μετανάστες στα «ξωτερικά» για να σωθούμε από την «κατεδάφιση» της Ελλάδας. 

Δεν το βάζουμε κάτω όμως. Η μόδα να ‘ναι καλά. Θα μου πεις τώρα «Τι λες κυρά μου; Εδώ ο κόσμος χάνεται κι εμείς θα νοιαστούμε για τη μόδα;» Κι όμως κυρίες μου, είναι αποδεδειγμένο –επιστημονικώς, δεν το λέω εγώ η άσχετη- ότι τα χρώματα ανεβάζουν τη διάθεσή μας. 

Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Άνοιξη- Καλοκαίρι είναι προ των πυλών. Μη δίνετε σημασία στο κρύο που μας τσάκισε. Εδώ είναι Ελλάδα και ως γνωστόν «δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα…». Δεν χρειάζεται το θερμόμετρο να πιάσει 20αρια και 30αρια για να το πάρετε χαμπάρι. Ούτε καν χρειάζεται να περιμένετε να το πει το ημερολόγιο. Φέρτε την άνοιξη με τα ρούχα σας και κάντε την ψυχή σας να bounce up

Οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι συσχέτιζαν τα χρώματα με θεότητες. Ας μην πιάσουμε αναλυτικά το κάθε χρώμα επειδή θα σας πάρει ο ύπνος – όχι δεν εννοώ ότι είμαι βαρετή, απλώς είναι πάρα πολλά. Εν συντομία, το μαύρο δηλώνει θλίψη (γι’ αυτό αποφύγετέ το). Το λευκό δείχνει αγνότητα, το κόκκινο το πάθος, το μπλε την ειλικρίνεια αλλά και την μελαγχολία (εξ ου και blues), το πράσινο την καθαρότητα της φύσης , το μωβ ακεραιότητα, το κίτρινο θυμίζει τη λιακάδα και το ροζ την υγεία (από τα μαγουλάκια των μωρών). 
Οι σχεδιαστές κάτι ξέρουν που έχουν φλομώσει τις κολεξιόν που θα φορεθούν με πάρα πολύ χρώμα. Προλαβαίνετε ακόμη να πάρετε από τις εκπτώσεις ότι υπάρχει σε χρώμα, και μάλιστα επειδή τελειώνουν, αν είστε τυχερές και βρείτε το νούμερό σας, θα τα βρείτε σε εξευτελιστικές τιμές! 

 
 Εννοείται πως δεν χρειάζεται να ξοδευτείτε ούτε για ρούχα, ούτε για παπούτσια. Ακόμη κι ένα βραχιόλι σε έντονο χρώμα ή το μπρελόκ στα κλειδιά σας που κρατάτε συνέχεια, μπορεί να κάνει θαύματα.

Άντε λοιπόν, τι περιμένετε; Ανεβάστε τη διάθεση στα ύψη. Όλα τα χρώματα, εκτός από μαύρα, γκρι, καφέ( ό, τι θυμίζει χειμώνα δηλαδή) είναι μέσα στο παιχνίδι. Τολμήστε.

Ρίξτε μια ματιά στα σετ που έκανα με χρώμα παρακάτω, και θα δείτε πόσο εύκολα αλλάζει η διάθεση όταν χαζεύουμε χρώμα. 



Είδατε χαρά η κοπελιά που το δοκίμασε;
Καλά αυτό ίσως είναι λιγάκι υπερβολικό.






























Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Πόσο έχεις μεγαλώσει!

Λοιπόν, κυρίες μου πρέπει να το παραδεχτώ. Πάντα ήμουν της άποψης «αυτά έχω κι άμα σ’ αρέσω! Αν δεν σου αρέσει τα κουβαδάκια σου και σε άλλη παραλία». Δεν δέχτηκα ποτέ –λέμε τώρα- εκτός από ψιλοπράγματα, να αλλάξω για κανέναν. Ας μπω στο ψητό, αν και μου είναι λίγο δύσκολο, και ας αφήσω τις αερολογίες. Αξίζει τελικά να γίνεις ένα C/D-cup με τη βοήθεια της επιστήμης;

Πάντα, βλέποντας διάφορες εκπομπές, που σκοπό τους είχαν να με τρομοκρατήσουν, περισσότερο από τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη αυτοπροσώπως, δεν ήθελα με τίποτα να πειράξω το σώμα μου και ν’ αρχίσω το κόψε-ράψε και τη σταυροβελονιά στο κρεβάτι του τρόμου του χειρουργείου ήθελα να πω.

Ήταν κι εκείνο το ‘Nip-tuck’ που τρομοκρατούσε ακόμη κι εκείνες που έχουν τον φουσκω-γιατρό παιχνιδάκι, έτσι πείστηκα κι εγώ ότι δεν χρειάζεται να πάρω κουμπαρά αποκλειστικά για να ανεβώ σε C-cup.

Αλλά, προσφάτως είδα μερικά αποτυχημένα συνολάκια, που φορούσαν μερικές «διάσημες» εξαιτίας της έλλειψης βασικών προσόντων. Ήταν και η περίπτωση μιας, συγκεκριμένα, που είχε το αντιστρόφως ανάλογο αποτέλεσμα. Ήταν απίστευτα σέξι αλλά και όμορφη φορώντας ένα απλό Τ-shirt

Έτσι μπήκα στον πειρασμό, μεσούσης της οικονομικής κρίσης να σκέφτομαι μήπως πρέπει ν’ αγοράσω εκείνο το γουρουνάκι που λέγαμε και ν’ αρχίσω να το γεμίζω ευρώ για φούσκωμα.

Τελικά, το «θεϊκά πλασμένο», μήπως χρειάζεται και λίγο τον πλαστικό του; Λέω εγώ τώρα.

 (εκτενή ανάλυση με τιμές και τεχνικές θα κάνω κάποια στιγμή οσονούπω.)

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Ο Σάκης αλλιώς!


Ο Σάκης που όλοι αγαπήσαμε, ο δικός μας έλληνας «Έλβις» γύρισε ένα video clip για τη διαφήμιση της μπύρας Heineken. Είναι χιουμοριστικό και έχει σχέση με τη διαφήμιση της μπύρας «The Date». Ο Σάκης γίνεται λίγο νούμερο αλλά δεν παύει να είναι καταπληκτικός. Γούστα είναι αυτά.





Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Φέτος του αγίου Βαλεντίνου θέλω…


PART 3: Βάλε-βγάλε.


Ένα μακρύ βραδινό φόρεμα Valentinο είναι ό, τι πρέπει για τη μέρα. Έλα μωρέ, λέμε και καμιά χαζομάρα να περνάει η ώρα. Συγκεντρωθείτε καλέ! Πού να τρέχουμε τώρα να βρίσκουμε τον Valentino αυτοπροσώπως. Άσε που έχει πάρει και σύνταξη, οπότε, δεν είναι να εμπιστεύεσαι τους «διαδόχους». 


Λοιπόν, ας σοβαρευτούμε. Ό, τι και να βάλετε αυτή τη μέρα δεν έχει σημασία. Ναι, καλά ακούσατε. Σημασία έχει τι θα βγάλετε (και πώς, βεβαίως- βεβαίως), όχι τι θα βάλετε. Άντε για το καλό, βάλτε ό, τι διαθέτετε σε κόκκινο. Δεν θα τρέχετε τώρα να κάνετε έξοδα. Όλο και κάποιο φόρεμα/ μπλούζα/ φούστα θα σας βρίσκεται σε «επετειακό» χρώμα. Ακόμη και μια εσάρπα φτάνει για να το γιορτάσετε.

 
Τώρα, περνώντας στα ενδότερα, τον «εσωτερικό» σας κόσμο πρέπει να δώσετε λίγη περισσότερη σημασία. Μην το παρακάνετε στην ετοιμασία βέβαια, επειδή μετά ό, τι κι αν συμβεί θα σας φανεί λίγο. Θα περιμένετε να σπάσουν τα τζάμια από τα ντεσιμπέλ και όταν συνειδητοποιήσετε πως είναι πολύ γερά, θα πέσετε σε κατάθλιψη. Ακόμη κι ένα στρινγκ από τη λαϊκή μπορεί να κάνει το θαύμα του. Πάρτε ό, τι βρείτε με δαντέλες και πούπουλα χωρίς να δώσετε πάνω από λίγα ευρώπουλα. Μην ανησυχείτε για την ποιότητα των υφασμάτων, επειδή, όπως προείπαμε δεν θα μείνουν στη θέση τους για πολύ. Αν βέβαια τα πράγματα «στραβώσουν» και τα φοράτε όλο το βράδυ, εγώ δεν φέρω καμία ευθύνη.

Αυτά είχα να πω, και να ευχηθώ Χρόνια Πολλά. Άντε βρε, και του χρόνου.






Φέτος του αγίου Βαλεντίνου θέλω…

PART 2: Έξοδος.

Λοιπόν, καλά-χρυσά τα πολυτελή εστιατόρια για δείπνο και ποτό, αλλά πώς να το κάνουμε «πολλά τα λεφτά Άρη». Άσε που, επειδή δεν συχνάζετε εκεί συχνά-πυκνά, αλλά μόνο σε τέτοιες ημι-υποχρεωτικές επετείους, νιώθετε σαν το ψάρι έξω απ’ το νερό, και όλα σας φαίνονται περίεργα και ξένα. Bottom line, πάλι θα καταλήξετε να νιώθετε άσχημα και διασκέδαση μηδέν. 

Ενώ, αν πάτε στο μπαράκι που συχνάζετε συνήθως, θα περάσετε χαλαρά, αλλά ωραία. Έτσι για να sparkle up τη βραδιά, φροντίστε -για αλλαγή- να κάνετε κράτηση. Όταν φτάσετε, ανακοινώνοντας το όνομά σας, θα νιώσετε ξεχωριστοί, η αίσθηση πολυτέλειας θα εκτοξευθεί στα ύψη, αλλά σε συνδυασμό με την άνεση που νιώθετε ήδη σ’ αυτό το μαγαζί, δεν θα νιώσετε σαν το βλάχο που κέρδισε το λόττο και μεταπήδησε στις πολυτέλειες.


Η βραδιά μπορεί να γίνει ξεχωριστή αν πάρετε κάποιο ποτό που δεν έχετε ξαναπιεί και πάντα θέλατε να δοκιμάσετε. Αν υπάρχει η δυνατότητα, μπορείτε να παραγγείλετε ένα πιάτο με διάφορα αλλαντικά, τυριά ή μια φρουτοσαλάτα για να το συνοδεύσετε. Έτσι θα απολαύσετε την πολυτέλεια που αξίζει στη βραδιά.