Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Κουμπωθείτε.


Θυμάστε τη μαμά που σας έλεγε συνέχεια όταν ήσασταν μικρές «κουμπώσου, θα κρυώσεις»; Ήρθε ο καιρός να θυμηθείτε τις συμβουλές της και να κάνετε το θέμα κουμπί… τέχνη.
 

Πόσο σημαντικό είναι το κουμπί σε ένα πουκάμισο, σε ένα παλτό, ένα σακάκι; Εγώ πάντως έχω πιάσει πολλές φορές τον εαυτό μου να χαζεύει με λατρεία ένα μπλουζάκι ή ένα κατά τ’ άλλα αδιάφορο σακάκι, επειδή έχει πολύ εντυπωσιακά κουμπιά.



Ιδού λοιπόν, οι λόγοι που αξίζει να γίνετε για λίγο καλές νοικοκυρούλες, να πιάσετε βελόνα και κλωστή και να μεταμορφώσετε αυτά που αγαπάτε αλλά άρχισαν να παλιώνουν και να σας κουράζουν:


·      Δεν είναι πολυέξοδο, αλλά θαυματουργό. Θα εκπλαγείτε με την ποικιλία που μπορείτε να προμηθευτείτε από ένα κατάστημα που έχει ήδη ραπτικής. 


·      Είναι πολύ γρήγορο και δεν χρειάζεται να είστε σχεδιαστές υψηλής ραπτικής για να το κάνετε μόνες σας.


·      Δεν είναι κάτι μόνιμο, οπότε αν το βαρεθείτε ή το αποτέλεσμα δεν σας ικανοποιήσει το αλλάζετε χωρίς να καταστρέψετε το ρούχο.


·   Μπορείτε να το κάνετε ακόμη και σε ρούχα που δεν είχαν κουμπιά. Βάλτε κουμπιά φουσκίτσες σε ένα κοντομάνικο μπλουζάκι και αμέσως θα του δώσετε θηλυκότητα.


· Μπορείτε να κάνετε συλλογή από «καλοκαιρινά» και «χειμωνιάτικα» και να τα αλλάζετε αναλόγως με την εποχή και τη μόδα.



Ψάξτε για ξεχωριστά και vintage κουμπιά που δεν θα έχει καμία άλλη. Επίσης δεν είναι απαραίτητο να είναι όλα τα κουμπιά ίδια. Ζήστε την εκκεντρικότητα σε μικρές δόσεις.Τρέξτε στην ντουλάπα και αρχίστε να κόβετε και να ράβετε κουμπιά.




Δώσε χρώμα στη ζωή σου. Gucci Spring/ Summer 2013



Όταν λέμε χρώμα εννοούμε τόσο, ώστε να κάνει και τις πιο αδιάφορες να σταματήσουν και να κοιτάξουν για λίγο. Ο οίκος Gucci έχει κάνει καταπληκτικές επιλογές σε χρώματα για την επερχόμενη σεζόν. Λένε ότι τα έντονα χρώματα λειτουργούν ως ψυχοθεραπεία. Ένα είναι σίγουρο, βλέποντας τέτοια παλέτα, είναι αδύνατο να μην νιώσεις λίγο καλύτερα.

 
Εγώ ψάχνω ήδη την ντουλάπα μου για να δω τι διαθέτω σε έντονες αποχρώσεις. Εσείς;










Is this love that I’m feeling? Elie Saab Spring/ Summer 2013



Ναι, είμαι επισήμως ερωτευμένη. Βλέποντας τη νέα συλλογή accessories, του Elie Saab, για την ερχόμενη σεζόν ένιωσα πόση σημασία έχει να νιώθεις αληθινή κυρία. Αυτός ο άνθρωπος έχει καταλάβει πόσο σημαντική είναι η διαχρονική θηλυκότητα και δεν εστιάζει τις κολεξιόν του σε εκκεντρικά αλλά πολύ θηλυκά κομμάτια είτε μιλάμε για ρούχα, παπούτσια ή τσάντες.
 
Όσο για τα χρώματα, που επέλεξε για τα αξεσουάρ του, σκεφτείτε ένα cupcake (που είναι και της μόδας) με πολύχρωμη ζαχαρόπαστα για decor. Τώρα αφαιρέστε το cupcake και βάλτε στη θέση του μια πολύ θηλυκή τσάντα. Είναι καλοκαιρινά, είναι λαχταριστά και τα θέλουμε όλα. 

Δεν είναι ο μόνος που επέλεξε pastel χρώματα, γι’ αυτό προμηθευτείτε ό, τι σας αρέσει σε λαχταριστό ροζ και γαλάζιο και θα έχετε κάνει μια τέλεια επιλογή για τις πρώτες ανοιξιάτικες βόλτες. 


Αν δεν γνωρίζετε τις ονειρικές δημιουργίες του Λιβανέζου σχεδιαστή Elie Saab, πάρτε μια γεύση στο άρθρο:
  










 


Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Alexander McQueen Spring Summer 2013



The show must go on” ή σε ελεύθερη μετάφραση «Αλλοίμονο σ’ αυτόν που πάει». Δεν θα μιλήσουμε για πεθαμένους, μνημόσυνα και κόλλυβα. «Έ, τότε τι τα αναφέρεις κυρά μου, και μας κάνεις να φτύνουμε στον κόρφο μας, και να στριφογυρίζουμε σαν τις τρελές τρεις φορές γύρω από το laptop;». 

Σόρυ, ήταν αναπόφευκτο να μην ξανά -μανά θυμηθώ τον αυτόχειρα Lee Alexander McQueen, βλέποντας την πανέμορφη κατά τ’ άλλα συλλογή για τη σεζόν Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2013 του Οίκου, που καλά κρατεί υπό τον έλεγχο της Sarah Burton
 
Anyways, ίσως ήταν η χειρότερη εισαγωγή ever, για θέμα ανοιξιάτικο κι ευχάριστο. Μην μου αγχώνεστε, βρε. Θα σας ανταμείψει η πολύ όμορφη συλλογή από accessories σε τέλεια χρώματα. Επίσης, είναι γνωστές πλέον οι γόβες του Οίκου με το τακούνι που αψηφά τους νόμους τις φύσης, έχοντας κλίση προς τα μέσα. 

Πάρτε γεύση από άλλη μια συλλογή, που, όπως λένε και οι νέοι (εγώ πλέον στα 30 κάτι θεωρούμαι γριά) τα σπάει.

για τις νέες στα του McQueen, δείτε τα άρθρα:

Alexander McQueen. Θρύλος ή υπερβολή;

 Κληρονομώντας ένα όνομα. Alexander McQueen- Sarah Burton.














Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Louis Vuitton Spring/ Summer 2013 (σκέτη απόλαυση)


Η άνοιξη μπορεί ακόμη να αργεί ένα μήνα, δεν βλάπτει όμως να δούμε τα καλούδια που θα κυκλοφορούν ανάμεσά μας το καλοκαιράκι που έρχεται. Μπορεί να είναι ακριβά αλλά δεν παύουν να είναι όμορφα. Η Louis Vuitton έχει έτοιμα (μόλις βγήκαν λαχταριστά από τον…φούρνο) τα αξεσουάρ για την άνοιξη και το καλοκαίρι 2013.


 

Είπαμε, όσο αμαρτωλές κι αν είναι οι τιμές τους, δεν πειράζει να τα ονειρευόμαστε ή έστω να παίρνουμε ιδέες για τις τάσεις σε χρώματα, σχήματα και  τα υλικά που θα φορεθούν.


Voila!