Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Shourouk/ Sunshine.


Shourouk στα Αραβικά σημαίνει λιακάδα. Με τόση ανατολή που έχουμε φάει (με το ζόρι) στην τηλεόραση, λογικό είναι να αρχίσω να έχω ένα ενδιαφέρον σε Οριεντάλ ονόματα. Κι όμως, με περηφάνια τολμώ να πω, πως δεν είναι κανένα Τουρκικό σήριαλ, που με έκανε να μάθω τι σημαίνει αυτή η λέξη. Το όνομα αυτό κερδίζει όλο και περισσότερη δημοσιότητα, καθώς πρόκειται για την σχεδιάστρια κοσμημάτων που ονομάζεται Shourouk. Είναι Γαλλίδα, Τυνησιακής καταγωγής και "ειδικεύεται" στην δημιουργία αξεσουάρ με λίγη υπερβολή.

Τα κοσμήματα που δημιουργεί η Shourouk, από το 2007, βασίζονται κυρίως σε κρυστάλλους Swarovski, αλλά χρησιμοποιεί και υλικά όπως PVC ή σχοινί για να δημιουργεί αντίθεση. Έχει συνεργαστεί με Οίκους όπως οι Chloe, Galiano, Roberto Cavalli, Jean Paul Gaultier και Swarovski.

Πάρτε μια γεύση από τα oversized κοσμήματα και αξεσουάρ που δημιούργησε για τη σεζόν Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2013. 

FYI τα υπερμεγέθη κοσμήματα είναι πολύ trendy, φοριούνται όχι μόνο με επίσημο ένδυμα (κάτι που ταιριάζει μόνο σε δεξίωση), αλλά και πάνω από ένα απλό T-shirt συνδυασμένο με ένα μπλε τζιν ή πάνω από εντελώς κλειστό πουκάμισο ως εναλλακτικός γιακάς.






















Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Με τη ρίγα.


Trend overdose από την ασπρόμαυρη ρίγα που μας περιτριγυρίζει. Βρίσκεται στις βιτρίνες των μαγαζιών που τόσο πιστά ακολουθούν τις τάσεις των μεγάλων Οίκων μόδας, είτε ακολουθούν και την αντίστοιχη τιμολόγηση είτε όχι.

 Τη βλέπουμε στις λαϊκές, που διαλαλούν την πραμάτεια, η οποία είναι άρτι αφιχθείσα από Κίνα, αλλά αυτοί επιμένουν ότι είναι το συγκεκριμένο κολάν που φορούσε η Αντζελίνα Ζολί όταν πήγε για ψώνια στο Hollywood, με την οικογένεια (τι οικογένεια, ομάδα μπάσκετ πες καλύτερα).

Κι έρχομαι εγώ τώρα, με την τάση να με κατακλύζει, να αναρωτιέμαι αν βρίσκομαι σε μια απέραντη φυλακή (βλέπε Lucky Look και  Dalton) ή σε σουρεαλιστικό πίνακα με βασική διχρωμία άσπρου/μαύρου. Τελικά μένω με μια απορία, αν αυτό που είναι τρέντυ, για μια ακόμη φορά, γίνεται στολή (κατά προτίμηση καρναβαλιού) και είναι bottom line κάτι ωραίο ως θέαμα ή είναι ένα απέραντο τσίρκο από παλιάτσους- trendy κυρίες.


Μπορεί να το φορέσω τελικά κι εγώ αυτό το ριγωτό στιλάκι, δεν ξέρω ακόμη τι θα μου φέρει η τύχη στο δρόμο μου (και η απέραντη αγορά από ρίγες), αλλά λέω μήπως δεν πρέπει να φοράμε όλες (μα όλες) τα ίδια ρούχα, ειδικά αν δεν φτιάχτηκαν για μας. Το συγκεκριμένο look φαίνεται σωστό μόνο σε ανορεκτικά πόδια (που κατακρίνω "τα μάλα") και θυμίζει τα κύματα του Δουνάβεως σε στρουμπουλά πόδια.


Μήπως, λέω μήπως, να μη φοράμε κάτι αν δεν μας πάει πραγματικά. 

Και η τρόικα μας φόρεσε την θηλιά στο λαιμό, δεν σημαίνει όμως ότι επειδή είναι της "μόδας" μας πάει κιόλας.