Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Flamenco- Ο χορός της φωτιάς.

Ο χορός που έχει τις ρίζες του στην Ανδαλουσία, έχει συνδεθεί έντονα με την κουλτούρα της περιοχής αλλά και τις παραδόσεις των Ρομά (Gitanos). Πρωτοαναφέρθηκε στη λογοτεχνία το 1774, αλλά δεν αναγνωρίστηκε ως είδος χορού μέχρι τα τέλη του 18ου αιώνα. 

Είναι ένα είδος χορού που γνωρίζουμε όλοι πια και το συνδέουμε συνειρμικά με μια όμορφη μελαχρινή γυναίκα ντυμένη στα κόκκινα.

Τι θα λέγατε όμως, αν ακούγατε, ότι ένας άνδρας χορεύει καλύτερα το flamenco από οποιαδήποτε γυναίκα. Κι όμως είναι αλήθεια. Πρόκειται για τον Joaquin Cortes, τον ημίθεο από την Cordoba, που συνδύασε τις κλασσικές γνώσεις μπαλέτου με το flamenco και την τσιγγάνικη κουλτούρα. Γεννήθηκε (ή έπεσε από τον ουρανό) το 1969.

 Έκτοτε, μεγάλωσε, κι έγινε ένας απίστευτης αντοχής χορευτής, που διέπρεψε στην Ισπανική Εθνική ακαδημία μπαλέτου, και αργότερα, δημιούργησε τη δική του σχολή συνδυάζοντας καταπληκτικά το μπαλέτο με το flamenco.

Επειδή το καλοκαίρι έχει πλέον φθάσει, και η θερμοκρασία έχει ανεβεί αρκετά, αν σκοπεύετε να δείτε τα βίντεο που ακολουθούν θα χρειαστεί να ανοίξετε και τα air- condition για να αντέξετε. Καλή θέαση!







Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

The Kardashians for Dorothy Perkins.


Όλοι γνωρίζουμε λίγο- πολύ την οικογένεια Kardashian, που επέλεξε να βγάλει τη ζωή της στο κλαρί γυαλί από το σωτήριον έτος 2007. Οι τρεις αδερφές Kourtney, Kim και Khloé έχουν φουσκώσει τόσο από την πλαστική, που θυμίζουν μπαλόνια ηλίου για τα πανηγύρια τον δεκαπενταύγουστο. Θα αναλύσουμε όμως, το κατά πόσο αξίζει να ασχολούμαστε με τις ζωές τους, μια άλλη φορά.

Το θέμα είναι ότι οι τρεις αδερφές Kourtney, Kim και Khloé για δεύτερη χρονιά βγάζουν τη δική τους κολεξιόν για την γνωστή βρετανική εταιρεία ρούχων Dorothy Perkins. Τα "ρουχαλάκια" που λανσάρουν οι αδερφές Kardashian είναι αξιοπρεπέστατα, και εντελώς φορέσιμα. Το σημαντικότερο είναι ότι οι τιμές τους είναι πολύ λογικές, και κυμαίνονται από 30 ως 70 ευρώ. Αν λοιπόν βρεθούν στο δρόμο σας, ρίξτε τους μια ματιά ή και δυο.








Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Coca-Cola Light/ Marc Jacobs.


Η Coca-Cola light κλείνει φέτος τα 30 της χρόνια και γιορτάζει. Σ' αυτή τη γιορτή παίρνει μέρος και ο γνωστός σχεδιαστής Marc Jacobs, ο οποίος είναι ο νέος creative designer της Coca-Cola light.

Με αφορμή τη γιορτή αυτή, δημιούργησε τρία σχέδια που θα φιγουράρουν στα μπουκάλια και τα κουτάκια του αναψυκτικού σε έντεκα χώρες. Το ένα παρουσιάζει μια γυναίκα που φοράει κουστούμι, ένα άλλο δείχνει μια γυναίκα ντυμένη στα ροζ και το τρίτο δείχνει μια γυναίκα που είναι ντυμένη στα ριγέ. Ήθελε, όπως δήλωσε, να δώσει διαφορετικό στυλ για τις τρεις δεκαετίες του προϊόντος.

Για την προώθηση του διαφημιστικού των τριάντα χρόνων, μας έδειξε και το καλογυμνασμένο σώμα του, μόλις δύο μήνες πριν γίνει πενήντα χρονών ο ίδιος. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και μας θυμίζει ότι ο χρόνος απλά δεν αγγίζει μερικούς ανθρώπους.

Εκτός από τον Marc Jacobs, με την Coca-Cola light έχει συνεργαστεί ο Jean Paul Gaultier, η Diane von Furstenberg και ο Karl Lagerfeld.










H&M / Beyoncé.


Η σέξι, καμπυλόγραμμη τραγουδίστρια συνεργάστηκε με την εταιρεία ρούχων H&M για την περίοδο άνοιξη/ καλοκαίρι 2013. Εννοείται πως το αποτέλεσμα είναι πανέμορφο, καθώς η Beyoncé έχει ωραίο σώμα. 


Η επιλογή όμως, ήταν αξιόλογη, και για δύο άλλους βασικούς λόγους. Πρώτον, το σώμα της δεν είναι ανορεξικό, οπότε και δεν δίνει το λάθος μήνυμα στα νέα κορίτσια, που λαμβάνουν συνεχώς λάθος μηνύματα για το τι σημαίνει "όμορφο", και καταλήγουν να είναι δυστυχισμένα. 


Δεύτερον η συνεργασία της έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς το 25% των πωλήσεων του tie-die μπικίνι στη συλλογή, θα πάει στην πρωτοβουλία της εταιρείας για καθαρό νερό σε πολύ φτωχές χώρες.

Η εταιρεία ξεκίνησε την πρωτοβουλία H&M WATER το 2002, και έχει ήδη συγκεντρώσει 3.131.303 ευρώ για τις πολύ φτωχές χώρες που δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό. Η Kylie Minogue είναι μία ακόμη τραγουδίστρια που έχει βοηθήσει στο σκοπό αυτό.

Μπράβο λοιπόν, στις γυναίκες που είναι διάσημες, και ξέρουν ότι η άποψη και οι πράξεις τους επηρεάζουν πολύ κόσμο, και γι' αυτό βάζουν όλες τις δυνάμεις τους για να βοηθούν αυτούς που το έχουν ανάγκη.














Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

BAFTA AWARDS 2013


Η Αγγλία, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στις 12 Μαΐου, διοργάνωσε τα δικά της "Oscars", βραβεύοντας ανθρώπους από τον κόσμο του κινηματογράφου αλλά και της τηλεόρασης.


Τα κινηματογραφικά βραβεία ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενα, καθώς πήγαν σ' αυτούς που πήραν και τα Oscars.
 Το Skyfall πήρε βραβείο καλύτερης μουσικής καθώς και καλύτερης Βρετανικής ταινίας.



Ο Daniel Day Louis πήρε βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου για το Lincoln . Η Εmmanuelle Riva πήρε το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου για το Amour. Ο Christoph Waltz πήρε το βραβείο δεύτερου ανδρικού ρόλου για το Django Unchained.

Το Django Unchained πήρε βραβείο καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου. Ο Ben Affleck πήρε βραβείο σκηνοθεσίας και καλύτερης ταινίας για το Argo.



Η ταινία Anna Karenina πήρε βραβείο για τα κουστούμια.  
Το Les Miserables πήρε βραβείο ήχου/σχεδιασμού/ μακιγιάζ/ δεύτερου γυναικείου ρόλου (Anne Hathaway).



Όσο για τα τηλεοπτικά βραβεία, οι περισσότεροι από μας, δεν ενδιαφέρονται άμεσα, καθώς το κοινό τους δεν είναι τόσο μεγάλο στη χώρα μας.

Βέβαια, το Game of Thrones που βραβεύτηκε, καθώς και το Doctor Who, που ήταν υποψήφιο, είναι αρκετά γνωστά και στην Ελλάδα.






Η θρυλική σειρά Doctor Who, γιορτάζει τα 50 της χρόνια, και τιμήθηκε στην εκδήλωση, παρόλο που δυστυχώς δεν πήρε κάποιο βραβείο. 


Το πιο αστείο κομμάτι της εκδήλωσης ήταν όταν κατέφθασαν στο κόκκινο χαλί δύο Daleks, δύο ρομπότ, που είναι θρυλικά "κομμάτια" της σειράς.
η companion του Doctor Who.

Dalek στο κόκκινο χαλί.


οι πρωταγωνιστές του Doctor Who.

η νικήτρια καλύτερης τηλεοπτικής ερμηνείας.

οι νικητές καλύτερης Βρετανικής ταινίας.


ο νικητής καλύτερου ανδρικού ρόλου.

η νικήτρια δεύτερου γυναικείου ρόλου.

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

The Met Gala 2013 "Punk: Chaos to Couture"

Η Σάρα, η Μάρα και το κακό συναπάντημα συναντήθηκαν και φέτος, για το Gala Μόδας, που διοργανώνεται ετησίως στο Metropolitan Museum of Art στην Νέα Υόρκη.

To Gala έχει κάθε χρόνο αφιέρωμα σε ένα θέμα που σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με τη μόδα. Φέτος το theme ήταν η Punk κουλτούρα και η επιρροή της στην Υψηλή Ραπτική. Έτσι λοιπόν, θα περίμενε κανείς, ότι οι celebrities θα τιμήσουν έστω με ένα punk  αξεσουάρ την συγκεκριμένη εκδήλωση. Απεναντίας, οι περισσότερες δεν μπόρεσαν να αποχωριστούν τις βραδινές τουαλέτες που έχουμε φάει με το κουτάλι και δεν έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση.

Λαμπρή εξαίρεση ήταν η Madonna (που όλοι αγαπήσαμε) και εννοείται πως γνωρίζει καλά, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα "κοριτσάκια", τι σημαίνει punk κουλτούρα, καθώς αποτέλεσε μέρος της, παρ' όλο που τα τραγούδια της είναι κατά κύριο λόγο pop και όχι punk. Έζησε και στην Αγγλία άλλωστε, όπου άνθισε η punk κουλτούρα (τη δεκαετία του '70) και έχει αφήσει κατάλοιπα  μέχρι και σήμερα, άρα έχει πάρει μια γενναία δόση από punk.

Η Vivienne Westwood, που είναι υπεύθυνη σε μεγάλο βαθμό για την επιρροή της Υψηλής Ραπτικής από το punk στοιχείο, ξέρει καλά τι σημαίνει Punk. Την γνωρίσαμε και μέσα από την ταινία Sex and the City, καθώς αυτή σχεδίασε το νυφικό της Carrie. Οπότε η Sarah Jessica Parker (Carrie Bradshaw), ήταν μαζί με την Madonna, από τις λίγες κυρίες της showbiz που τίμησαν την συγκεκριμένη βραδιά όπως της άξιζε, με το καπέλο-μοϊκάνα, το extreme φόρεμα, που είχε έντονο άνοιγμα μπροστά, και τις τρελές της μπότες.