Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Με ένα τόσο δα bikini.

Σαν σήμερα, 5 Ιουλίου (είπαμε, 5 Ιουλίου για μένα, την νυχτερίδα, που μετράω τις μέρες λίγο διαφορετικά) το bikini, όπως το ξέρουμε, και αγαπάμε ιδιαιτέρως, καθώς είμαστε πλέον στην καρδιά του καλοκαιριού, έγινε επίσημη μόδα.

Το bikini έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα, συγκεκριμένα στην Τουρκία αλλά και την Ελληνορωμαϊκή περίοδο. 

Ας μην το πάρουμε όμως το θέμα από τόσο παλιά, επειδή λόγω ζέστης, θα αφήσετε τελείως το άρθρο και θα τρέξετε να βάλετε το bikini για να βουτήξετε.


Ο Γάλλος μηχανικός αυτοκινήτων (ναι καλά ακούσατε) Louis Réard, έκανε διαγωνισμό με έναν σχεδιαστή μόδας, για να δημιουργήσουν το μικρότερο μαγιό. Ο αντίπαλός του, Jacques Heim, δημιούργησε ένα μαγιό που ονόμασε "Atom" και το διαφήμισε ως το μικρότερο μαγιό στον κόσμο.

Το 1946, ο Louis Réard, δημιούργησε τη δική του εκδοχή του μικρότερου μαγιό και το ονόμασε "Bikini Atoll". Η ονομασία είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, καθώς την εμπνεύστηκε από την περιοχή Bikini Atoll (στον Ειρηνικό Ωκεανό) όπου οι Αμερικανοί έκαναν πάνω από 20 πυρηνικές δοκιμές (1946- 1958).

Ο Réard θεώρησε, ότι θα σοκάρει και θα εκπλήξει τον κόσμο τόσο, όσο και η επίθεση στην Ιαπωνία (Χιροσίμα και Ναγκασάκι) το προηγούμενο καλοκαίρι.

Δε λέω, ο πόλεμος ήταν παγκόσμιος, και όλοι ήταν επηρεασμένοι απ' αυτόν, αλλά δεν είναι λίγο μακάβριο να ονομάζεις ένα μαγιό σε σχέση με μια γενοκτονία;

Anyway, σημασία έχει ότι προλαβαίνετε να "γιορτάσετε" αυτό το ιστορικό "εσώ/εξώ-ρουχο" στην παραλία αυτό το Σ/Κ. Άντε βρε, και καλές βουτιές.



Cheap in the City- part 2.

Η ενημέρωση για διασκέδαση στην Θεσσαλονίκη συνεχίζεται.

ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ: Βασίλης Παπακωνσταντίνου 
(21:30- προσέλευση 20:30)

Πρώην στρατόπεδο Κόδρα (Καλαμαριά)
Τιμή Εισιτηρίου: 10€ (προπώληση), 13€ (ταμείο)


Η συναυλία ονομάζεται "40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΦΗΒΟΣ" και όπως καταλαβαίνετε θα είναι μια αναδρομή στην πορεία του καλλιτέχνη.


Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Cheap in the City.

Ποιος είπε κάτι για Summertime Sadness (Lana del Rey) και μαύρες πλερέζες, επειδή καλοκαίρι και ήλιο έχουμε αλλά λεφτά δεν έχουμε. Δεν θέλω να ακούω αηδίες. Η διασκέδαση δεν χρειάζεται απαραιτήτως βαλιτσούλα με μαγιό, αντηλιακό και χαπάκια για την ναυτία στο καράβι για το νησί. Υπάρχουν άπειροι τρόποι να περάσουμε καταπληκτικά και με ολίγα λεφτουδάκια (είτε είναι ευρώ είτε δραχμές).


Θα σας ενημερώνω, (ιδιαίτερα τους Θεσσαλονικείς, sorry για τους υπόλοιπους- αν και οι ιδέες μπορούν να εφαρμοστούν σε όλη την Ελλάδα) για διάφορα events που θα λάβουν χώρα κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό, all summer long.


Μιας και κάνουμε τώρα την αρχή, να ενημερώσω τους μουσικόφιλους, ότι, στη Μονή Λαζαριστών θα μπορέσετε να απολαύσετε:

ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΥ& EMIGRE
Τιμή Εισιτηρίου: 10€ (προπώληση), 12€ (ταμείο)

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ, αφιέρωμα στον ENNIO MORRICONE από την Dulce Pontes. Τιμή εισιτηρίου: 20 € (γενική είσοδος)
(τον Ιταλό συνθέτη που συνδέεται άρρηκτα με τον κινηματογράφο, βλέπε A Fistful of Dollars, The Good the Bad and the Ugly, Kill Bill Vol.1 and 2 , Inglourious Basterds, Django Unchained)



Δείτε το πλήρες πρόγραμμα της Μονής Λαζαριστών εδώ:

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Elie- ο μάγος του παραμυθιού.

Ο σχεδιαστής που, για μένα, είναι πλέον συνυφασμένος με την λέξη παραμύθι, έχει ετοιμάσει καταπληκτικά κομμάτια για την επερχόμενη σεζόν fall-winter 2013/14. Μιλάμε για τον Elie Saab που μας μάγεψε με τις δημιουργίες του. 

Παρουσίασε την κολεξιόν φθινόπωρο- χειμώνας 2013/14, χθες 3 Ιουλίου, στο Παρίσι, και μείναμε άφωνοι με τη δουλειά των 500 κεντητριών στα παραμυθένια δημιουργήματά του.











Δείτε και όλο το show Elie Saab, haute couture fall 2013  εδώ:


Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

30 λοιπόν.

Ε ναι, γίνομαι κι εγώ στρογγυλά 30 ετών. Θα περίμενε κανείς να με πιάνουν υπαρξιακές αναζητήσεις και ανησυχίες ως προς τι κατάφερα στη ζωή μου και αν πέτυχα τους στόχους μου. 

Οφείλω να ομολογήσω ότι άλλους στόχους έβαλα εγώ, άλλους έβαλε η ζωή για μένα. Κι όπως καταλαβαίνετε Ζωή- Αλεξάνδρα, 1-0. Και παρ' όλο που θα περίμενε κανείς να μην μου αρέσει ιδιαίτερα αυτό το σκορ, είμαι εδώ, είμαι χαρούμενη, έως και ευτυχισμένη τολμώ να πω, με το πως εξελίχθηκαν τα πράγματα για μένα.


Κάποιοι λένε ότι είναι θαρραλέο και ελπιδοφόρο να κάνεις όνειρα για τα επόμενα 10, 20, 30 χρόνια της ζωής σου. Εγώ λέω ότι είναι αλαζονικό και απίστευτα υπεροπτικό, λαμβάνοντας υπ' όψη το γεγονός ότι την τελευταία φορά που κοίταξα, δεν είμαι θεός ούτε έχω μαντικές ικανότητες. 


Δεν θα αφεθώ έρμαιο στα χρόνια που θα 'θρουν. Θα βουτήξω όμως στις στιγμές που ζω, με την ψυχή μου ανοιχτή, σε όλα τα ενδεχόμενα, τα οποία πιστεύω έντονα ότι θα είναι μόνο καλύτερα.

Δεν αξίζει να μεμψιμοιρώ γι' αυτά που έχουν γίνει, και απ' όσο θυμάμαι, δεν έχω στην κατοχή μου μια χρονομηχανή για να τ' αλλάξω. Το μόνο που μπορώ να ελέγξω απόλυτα είναι αυτά που ζω τώρα, σήμερα. Και σκοπεύω να ρουφήξω κάθε δευτερόλεπτο, χωρίς ενοχές, χωρίς τύψεις.


Ίσως, αυτό το άρθρο- εξομολόγηση να μην είναι άμεσα συνυφασμένο με τη μόδα, άρα δεν ταιριάζει στο blog. Αν όμως υπάρχουν κάποιες γυναίκες εκεί έξω, που βασανίζονται με την ηλικία τους, και τα χρόνια που άφησαν να περάσουν από μπροστά τους, όντας απορροφημένες από άσκοπες αναπολήσεις, θα το βρουν λιγάκι χρήσιμο.

Μην σπαταλάτε στιγμή με "what if" ζήστε το τώρα στο maximum και ρουφήξτε τη ζωή. Είναι δική σας.