Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Όποιος πρόλαβε την μπλούζα είδε…



Οι εκπτώσεις του Ιανουαρίου ήρθαν κυρίες μου. Δηλαδή ήρθε η ανάσταση στο shopping. Αυτήν την τόσο ταλαιπωρημένη εποχή στη χώρα μας/ στο πορτοφόλι μας/ στη διάθεσή μας, υπάρχει μια όαση που λέγεται εκπτώσεις.
 
Προσοχή, ξέρω, το στερητικό σύνδρομο σας έχει κάνει να μην σκέφτεστε ψύχραιμα και είναι πολύ πιθανό να πάτε στα μαγαζιά και να γυρίσετε σπίτι με χίλια δυο (τρόπος του λέγειν) φθηνά μεν, άχρηστα δε προϊόντα. 


Η χαρά είναι μεγάλη όταν βλέπεις την τσάντα, που τόσο καιρό χάζευες και δεν μπορούσες ν’ αποκτήσεις, σε μισή ή και κατώτερη τιμή. Αυτήν να την πάρεις, εννοείται. Αλλά προς θεού, μην αρχίσεις να γεμίζεις σακούλες με ψιλολόγια, που δεν χρειαζόσουν ποτέ.

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να είσαι σίγουρη ότι είναι πραγματική έκπτωση στο προϊόν και όχι μούφα ανεβοκατέβασμα που έγινε λίγες μέρες πριν τις εκπτώσεις  για να φανεί μεγάλη η προσφορά.


Σκέψου πραγματικά τι χρειάζεσαι και επικεντρώσου σ’ αυτά που θα φορέσεις για πάνω από μια σεζόν. Ένα μαύρο, μπεζ, navy blue σακάκι είναι μια πολύ καλή επένδυση. Ένα μαύρο φόρεμα ή ένα ζευγάρι γόβες σε nude, μαύρη, καφέ απόχρωση είναι τέλεια ευκαιρία. Δεν πειράζει που τελείωσαν οι γιορτές, μην παίρνεις τα κομμάτια που χρειάζεσαι πάντα όταν τα χρειάζεσαι. Μην πας, για παράδειγμα να πάρεις ένα φόρεμα για γάμο, βάφτιση, όταν πάρεις στα χέρια σου την πρόσκληση (μέγα λάθος, θα ψοφήσεις από την κούραση στο ψάξιμο, δεν θα βρεις αυτό που ήθελες και θα πάρεις ό, τι βρεις σε υψηλές τιμές). Τώρα είναι η ευκαιρία σου να εφαρμόσεις την παροιμία «των φρονίμων τα κορίτσια πριν πεινάσουν αγοράζουν» (σε ελεύθερη παράφραση)

Αν προλαβαίνεις, κάνε εξορμήσεις λίγο πριν αρχίσουν οι εκπτώσεις. Θα μου πεις «τώρα μου το λες, δυο μέρες πριν αρχίσουν επισήμως;» «Sorry, δεν πρόλαβα νωρίτερα.» θα σου πω.  Αν προλάβεις να πας νωρίτερα, θα κάνεις μια έρευνα αγοράς και δεν θα σε ξεγελάσουν αργότερα λέγοντας ότι από 100 ευρώ κάνει τώρα 5, ενώ στην πραγματικότητα έκανε 20 ευρώ. Επίσης τα περισσότερα μαγαζιά, για να απλώσουν περισσότερο την περίοδο των εκπτώσεων αρχίζουν πριν τις εκπτώσεις 10ήμερα προσφορών και βρίσκεις καλά κομμάτια.

Καλό είναι να προλαβαίνεις πρώτη στο χαμό τις ευκαιρίες. Αν αργήσεις και θυμηθείς να πεις τέλη Ιανουαρίου «α, έχει εκπτώσεις, να πάω κάποια στιγμή μια βόλτα στην αγορά» το έχασες το τρένο. Θα έχουν μείνει μόνο υπερβολικά μεγάλα ή μικρά νούμερα, «ταλαιπωρημένα» και σκισμένα ρούχα και τίποτα που να αξίζει ν’ ανοίξεις το πορτοφόλι σου. 

Άντε κοπελιές, σας εύχομαι καλό «κυνήγι». Και μην ξεχνάτε may the best shopper win.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου