Τρίτη 15 Μαΐου 2012

‘Η tan ή επί τας.


Όχι, δεν θα μιλήσουμε για την «χρυσή αυγή», ούτε για την ιστορία των Σπαρτιατών και τις ευχές που έδιναν οι καλές μανούλες στα παιδιά τους (ή θα γυρίσεις νικητής ή να σε φέρουν τέσσερις- μωρέ μάνα να σου πετύχει, τέλος πάντων γιόρταζαν κιόλας ας μην τις κακολογώ). Αμάν, καγκουρώ αυτή η συζήτηση πια, αλλού ξεκινάω κι αλλού με πάει ο άνεμος. 

Όπως όλες θα καταλάβατε, έχουμε φτάσει στα μισά του Μάη, έχουμε δει και 30άρια στο θερμόμετρο και ήλιο να καίει (άσε που εμάς μας το ξαναγύρισε ο καιρός εδώ στη Θεσσαλονίκη την τελευταία βδομάδα). Εννοείται ότι δεν θα περιμένετε να βάλετε το μπικίνι, με το σώμα που θυμίζει χιόνι απ’ την ασπρίλα και να πάτε για το πρώτο μπανάκι τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο (αναλόγως το budget, την παρέα και τον καιρό). Θα έχετε αρχίσει, φαντάζομαι, να ψευτοδιαβάζετε άρθρα σε περιοδικά, σε site και θα ρωτάτε την αισθητικό σας τι να κάνετε για ν’ αποκτήσετε λίγο χρωματάκι. Κι εδώ είναι που μπορεί να πέσετε σε παγίδα και λάθη μεγατόνων. Επειδή, ως γνωστόν, χρώματα υπάρχουν πολλά, σοκολατί όμως ένα (σαν το νουνού ένα πράγμα). Δεν θ’ αντέξω να δω και φέτος όλες τις αποχρώσεις του κίτρινου (και ειδικά το κίτρινο που αφήνει το τσιγάρο στο χέρι) και του πορτοκαλί σε παραλίες και όχι μόνο (επειδή, έτσι και κάνεις το λάθος με την self-tanning κρέμα, και στην πόλη να είσαι, το αποτέλεσμα σε χέρια και πόδια φαίνεται). 

Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικές όταν παίρνετε την απόφαση να “play God” και να μετατραπείτε με τεχνητές μεθόδους σε σοκολατένιο αυγό. 

a)    Αν πάρετε την απόφαση να αγοράσετε μια self-tanning cream, συμβουλευθείτε μια αισθητικό (όχι αυτή που δουλεύει στο κατάστημα και θα κάνει τα πάντα για να σας πουλήσει την κρέμα). Αφού την πάρετε, διαβάστε πολύ προσεκτικά τις οδηγίες. Δεν θα θέλατε να καταλήξετε σαν παλέτα με διχρωμίες και τριχρωμίες (π.χ. άλλο χρώμα στη γάμπα, άλλο στο μπούτι και άλλο στα χέρια). Προς θεού, μην ξεχάσετε τα βάλετε γάντια, επειδή διαφορετικά οι παλάμες θα έχουν εκείνο το άθλιο κίτρινο του τσιγάρου που λέγαμε.

b)   Ο αερογράφος είναι ένας τρόπος να μαυρίσουμε με σπρέι, που γίνεται όμως από αισθητικό. Το κακό είναι ότι δεν κρατάει πολύ καιρό (μέχρι 10 μέρες), αλλά το καλό είναι ότι δεν εκτίθεστε στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.






c)    Το σολάριουμ (είτε σε κρεβάτι – που θυμίζει φέρετρο με λάμπες- είτε σε θάλαμο με λάμπες) πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή επειδή είναι συσσωρευμένη ακτινοβολία και μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα (μιλάω εκ πείρας, την έπαθα με την πρώτη συνεδρία κι έφυγα τρέχοντας). Γιατί τον καρκίνο που τον πας; Πολλές έρευνες έδειξαν ότι διατρέχετε μεγάλο κίνδυνο να πάρετε εκτός από χρώμα κι ένα μελάνωμα δώρο.




d)   Κατά τη γνώμη μου, η πιο ασφαλής μέθοδος είναι να πάρετε ένα αντηλιακό πολύ υψηλής προστασίας, να βάλετε μια γενναία δόση στο σώμα και το πρόσωπο, να εφοδιαστείτε με καπέλο, γυαλιά και μια ξαπλώστρα και να κάνετε το μπαλκόνι, την αυλή ή την ταράτσα πλαζ! Είπαμε, περνάμε κρίση, αλλά υπάρχουν διασκεδαστικές εναλλακτικές για να διατηρήσουμε το στυλ μας. Φωνάξτε και μια φίλη για να κάνετε ηλιοθεραπεία κατ’ οίκον με παρέα. Διαφορετικά βάλτε μουσική (κατά προτίμηση με ακουστικά, μη μας δείρει και η γειτονιά) πάρτε κι ένα βιβλίο και απολαύστε τη χαλάρωση και το χρωματάκι θα έρθει από μόνο του. Προσοχή, ακόμη και στο σπίτι βάλτε ξυπνητήρι μετά από το μισάωρο (αναλόγως βέβαια και με την ώρα, προς τα μέσα καλοκαιριού κι ένα τέταρτο είναι αρκετό). Έτσι δεν θα ξοδέψετε καθόλου λεφτά, θα χαλαρώσετε στην άνεση του σπιτιού σας και τελειώνοντας τη «συνεδρία» σας θα κάνετε ένα δροσερό ντους χωρίς να φεύγουν τόνοι χρώματος στην μπανιέρα και νιώθετε ότι βγήκατε από κουβά με χρώμα.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου