Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Dolce and Gabbana 2014, έμπνευση ή υπερβολή;


Τα δύο γνωστά παλικάρια, από την Ιταλία, μας παρουσίασαν την κολεξιόν τους για την σεζόν φθινόπωρο/ χειμώνας 2014, στο Μιλάνο, κάνοντας τα συναισθήματά μας να είναι λιγάκι μπερδεμένα με το αποτέλεσμα.

Η εν λόγω κολεξιόν είναι εμπνευσμένη από vatican red αποχρώσεις και την εκκλησία San Vitale στην Ραβέννα. Τα βυζαντινά μωσαϊκά μεταφέρθηκαν σε πλούσια υφάσματα και τα μοντέλα φόρεσαν αυτοκρατορικά στέμματα για να συμπληρώσουν το look.Ειδικοί επιστρατεύθηκαν για να γίνουν σωστές μεταφορές των εικόνων και των ψηφιδωτών.

Όλα καλά και "άγια", αλλά εμένα με μπέρδεψε λιγάκι το αποτέλεσμα. Από τη μια ως βαφτισμένη χριστιανή (αν και κυρίως στην ουσία και όχι στα εθιμοτυπικά της θρησκείας) μου φάνηκε λίγο καρναβαλίστικο το αποτέλεσμα που βγάζει έναν τόνο ιεροσυλίας.


Σκεπτόμενη, βέβαια, τα αίσχη, από άποψη εμπορευματοποίησης, τόσο της Καθολικής όσο και της Ορθόδοξης Εκκλησίας, δεν βρίσκω τον λόγο γιατί να μην χρησιμοποιηθεί η "πίστη" για άλλη μια φορά προς πώληση.

Το πολυτελές αποτέλεσμα, αν και ακριβές (και ακριβό), δεν θα ήθελα να το δω φορεμένο από καμία γυναίκα, όχι τόσο για την βεβήλωση των ιερών (όπως προείπα, οι "ιερείς" το έχουν κάνει επάγγελμα πριν τους Dolce and Gabbana) αλλά μου βγάζει λίγο τριώδιο η όλη εικόνα.


Δείτε και κρίνετε μόνες σας. 








2 σχόλια:

  1. Γενικά μου αρέσουν τα art prints στα ρούχα και δεν έχω πρόβλημα με το να είναι θρησκευτικού περιεχομένου, οπότε πιστεύω πως αν είχα την οικονομική άνεση, ένα κομμάτι θα το αγόραζα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγώ την συγκεκριμένη ιδέα ασχέτως θρησκευτικού περιεχομένου, δεν την θεωρώ ιδιαίτερα κολακευτική. έχουν κάνει πολλά ωραία πράγματα (οι συγκεκριμένοι) αν και ούτε το περσινό κιτς λουλουδάτο concept μου άρεσε. τρελαίνομαι όμως για τα δαντελένια φορέματα που παραπέμπουν σε μοιραία Ιταλιάνα...

      Διαγραφή