Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Συμμάζεψέ το.

Για τις ντουλάπες γενικότερα έχουμε ξαναμιλήσει. Δεν είναι όμως, μόνο η ντουλάπα μας, που μας έχει ανάγκη, για να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται τα πράγματά μας μέσα στο σπίτι. Όπου υπάρχει τάξη και σωστή αποθήκευση όλα γίνονται πολύ πιο γρήγορα. Σκεφτείτε λιγάκι τις φορές που πιάσατε τον εαυτό σας να λέει «Μα που έχω βάλει τα κλειδιά μου;» «Που είναι εκείνη η κουτάλα που αγόρασα;» «Πού είναι το κοραλλί βραχιόλι μου;». Χάνετε χρόνο προσπαθώντας να βρείτε πράγματα που μπορείτε να έχετε σε τάξη για να βρίσκετε αμέσως.

Μπορείτε να βιδώσετε ένα βραχίονα στον τοίχο ή δίπλα σε μια συρταριέρα για να κρεμάσετε τα κολιέ και τα βραχιόλια σας. Μια άλλη λύση είναι να βάλετε μερικά αυτοκόλλητα κρεμαστάρια στον τοίχο, χωρίς να χρειάζεστε βαριά μηχανήματα. Επίσης υπάρχουν και λύσεις με κρεμαστάρια που μπαίνουν πίσω από την πόρτα, χωρίς να τρυπήσετε τίποτα. Εκτός από τα αγαπημένα σας κοσμήματα, έτσι μπορείτε να κρεμάσετε και τα πανωφόρια που φοράτε σε καθημερινή βάση. Προσοχή, μη το γεμίσετε με ότι μπουφάν έχετε και δεν έχετε, επειδή το αποτέλεσμα θα δείχνει ακατάστατο και άσχημο.

Ένα κουτί με χωρίσματα μπορεί να κάνει θαύματα. Μπορείτε να το βάλετε σε συρτάρια, για να έχετε ταξινομημένα τα εσώρουχα, κοσμήματα, φουλάρια, τις ζώνες. Μπορείτε επίσης να το βάλετε πάνω σε ένα ράφι κοντά στην εξώπορτα και να αφήνετε πάντα εκεί τα κλειδιά, το πορτοφόλι και το κινητό σας, για να μην αναρωτηθείτε ποτέ ξανά «Που έβαλα τα κλειδιά μου».

Σε καταστήματα που έχουν λύσεις αποθήκευσης θα βρείτε φοβερά και τρομερά πράγματα. Ένα από αυτά είναι οι πολυθήκες που μπαίνουν πίσω ή μέσα στις ντουλάπες και μπορούν να φιλοξενήσουν μπλουζάκια, φουλάρια ή ακόμη και παπούτσια. Αν είναι διαφανή ακόμη καλύτερα. Έτσι δεν θα χρειάζεται να αναρωτιέστε τι έχουν μέσα.

Αν αγοράσετε όμορφα κουτιά που είναι αδιαφανή, μια φωτογραφία του εσωτερικού ή μία ετικέτα κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη και γρήγορη. 

Συνήθως επιλέγουμε την ασφαλή και συνηθισμένη λύση για να αποθηκεύσουμε παπούτσια. Τα κουτιά. Εναλλακτικά όμως, τα παπούτσια που φοράμε καθημερινά, μπορούν να τοποθετηθούν σε ράφια, μέσα σε πολύχρωμα κουβαδάκια ή γλάστρες με ετικέτα για γρήγορη πρόσβαση.

Η κουζίνα μας πρέπει να είναι ο ναός της ταξινόμησης. Τα μπαχαρικά πρέπει να βρίσκονται σε γυάλινα βαζάκια με ετικέτες για να μη γίνει κανένα ατύχημα και βάλετε κανέλα αντί για πάπρικα στο φαγητό και σας φωνάζει ο άντρας σας «Κανέλα έβαλες, εμένα δεν με γελάς».

Ταξινομημένα σε βάζα πρέπει να είναι και τα όσπρια. Έτσι δεν θα έχουμε μισό-ανοιγμένα  σακουλάκια, που μπάζουν από παντού, και γεμίζουν τα συρτάρια και τα ράφια με ρύζι, αλλά και για να μην γεμίζουν τα σακουλάκια ανεπιθύμητα μυγάκια.

Μην ξεχνάτε ότι, κάθε φορά που αλλάζουν οι εποχές, πρέπει να αποθηκεύουμε τα ρούχα που δεν χρειαζόμαστε πια, για φέτος τουλάχιστον. Πρέπει να φροντίζουμε να μπαίνουν σε θήκες αποθήκευσης μαζί με αρωματικά σακουλάκια και απωθητικά για το σκόρο. Προσπαθήστε να βάλετε φυσικά απωθητικά, όπως λεβάντα σε ένα υφασμάτινο σακουλάκι. Μην βάζετε τίποτα σε θήκη ή κουτί που δεν αναπνέει. Θα το καταστρέψετε.
 
Στο καθιστικό, τα χειριστήρια για την τηλεόραση, το DVD player, το PS3 πρέπει να είναι συγκεντρωμένα σε θήκες ή ένα κουτί. Τα περιοδικά πρέπει επίσης να είναι σε τάξη.

Μην ξεχνάτε: Για να είναι το σπίτι μας σε τάξη, πρέπει να πετάμε τα περιττά ή να τα επαναχρησιμοποιούμε, για να μη γεμίζουμε άχρηστα πράγματα και νιώθουμε μονίμως ακατάστατοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου