Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Jeffrey Campbell.

Είπα να το αφήσω να περάσει έτσι, αλλά δεν άντεξα. Αποφάσισα να σας δώσω τα φώτα μου (μάλλον για μια λαμπίτσα μιλάμε, επειδή δεν υπάρχουν και πολλά στοιχεία) σχετικά με έναν εξαιρετικά εκκεντρικό σχεδιαστή παπουτσιών και τσαντών. 



Μιλάμε για την εταιρεία, καθώς δεν βρίσκω συγκεκριμένα το φύλο του σχεδιαστή, που δραστηριοποιείται στο χώρο από το 2000. Κάνουν παπούτσια που θυμίζουν πάρα πολύ δεκαετία ’60. Είναι δηλαδή wedges (πλατφόρμες σε απλά ελληνικά ή κόθορνοι- σε αρχαία ελληνικά). Το σημαντικό είναι ότι τα αναγνωρίζεις παγκοσμίως, επειδή είναι (κατ’ εμέ) άχαρα, υπερβολικά ψηλά και με ξύλινο πάτο. Στη χώρα μας δεν πολύ-κυκλοφορούν, αν και πρόσφατα τα είδα στη βιτρίνα ενός μαγαζιού. Η φίρμα είναι το ονοματεπώνυμο με καλλιγραφικά γράμματα. 




Οι τιμές δεν είναι απαγορευτικές- το πολύ 120 ευρώ (καλά μη βλέπετε την απελπισία που περνάμε εμείς στην Ελλάδα, γενικά μιλάμε). Τα μποτίνια του που έχουν τ’ ονοματάκι Lita είναι ιδιαίτερα αναγνωρίσιμα καθώς φιγουράρουν σε πολλά blogs και sites μόδας. Και τα Foxy πέδιλά του είναι γνωστά επίσης (αν και είναι ίδια με ένα σχέδιο της Jessica Simpson τα Dany). Αυτό όμως που μου κάνει εντύπωση είναι ότι η επίσημη σελίδα του Campbell, είναι απλώς πολλά συγκεντρωμένα blogs. Εικάζω ότι ξεκίνησαν με blog και εξαπλώθηκαν. Επίσης δεν υπάρχουν φωτογραφίες του ιδιοκτήτη της εταιρείας στο internet παρά μόνο τα παπούτσια του.
Μυστήριο λοιπόν!!   

Αν κάποιος βρει περισσότερα για να λύσει το μυστήριο, ας μου στείλει κι εμένα τα στοιχεία. Bottom line, πολλοί άνθρωποι έχουν καταφέρει να γίνουν γνωστοί παγκοσμίως μέσα από ένα blog. Άντε βρε, και στα δικά μας, οι άγνωστοι!



2 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ ωραία παρουσίαση ... Εμείς με τη σειρά μας την κοινοποιήσαμε στην επίσημη σελίδα Jeffrey Campbell Greece http://www.facebook.com/JeffreyCampbellGreece ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια και την κοινοποίηση! Αν σας αρέσουν τα θέματα του blog, stick around/ spread the word.

      Διαγραφή