Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Το μπαλκονάτο.

Και πάλι σας πιάνω να κάνετε πονηρές σκέψεις; Ξέρω δεν είναι ότι είστε πονηρά μυαλά, αλλά να, είναι που βρισκόμαστε και στην καρδιά του καλοκαιριού, όλοι ονειρεύονται παραδεισένιες αμμουδιές και βραδινές περιπέτειες… Back to reality. Δεν θέλω να σας το χαλάσω, αλλά μέχρι να πάτε στο ερημονήσι, δεν κάνετε κάτι για να περνάτε και στην πόλη, την κωμόπολη, το χωριό μια χαρά και απόλυτα καλοκαιρινά;




Ο τρόπος είναι απλός και δεν είναι πολύ δαπανηρός. Έχουμε ξαναμιλήσει για chill out καταστάσεις γενικότερα, αλλά αυτή τη φορά είπα να επικεντρωθούμε στους ταλαίπωρους από εμάς που δεν έχουμε καν κήπο, παρά μόνο ένα ταπεινό μπαλκόνι.
 
Μην μου αγχώνεστε καλοί μου άνθρωποι (που έλεγε κι ο συγχωρεμένος ο Βέγγος). Υπάρχει λύση και για μας. Μπορείτε άνετα να μεταμορφώσετε το μπαλκονάκι σας, όσο μικρό κι αν είναι στον δικό σας μικρό παράδεισο. 









1.       Αν είστε και μικροί κηπουροί, βάλτε όσο περισσότερα φυτά μπορείτε για να κάνετε τη μικρή σας όαση πραγματικότητα. Βάλτε πολύχρωμα λουλούδια για πιο boho καταστάσεις, ή περιοριστείτε σε ομοιόμορφα κλαδεμένους θάμνους για πιο minimal αποτέλεσμα.

 
2.       Βάλτε ένα ψάθινο χαλάκι στο δάπεδο για να μην καίγεστε από τον καυτό ήλιο. Μπορείτε επίσης να πάρετε κουμπωτά ξύλινα πλακάκια, που δεν θέλουν ιδιαίτερη δεξιοτεχνία και να τα τοποθετήσετε στο μπαλκόνι για να θυμίζει ξύλινο δάπεδο.



3.       Από έπιπλα, υπάρχουν άπειρες ακριβές και οικονομικές επιλογές. Όσο μικρός και να είναι ο χώρος σας υπάρχουν λύσεις. Το τέλειο είναι να χωρέσετε ένα καναπεδάκι ή μια σεζλόνγκ για να χαλαρώνετε μεσημέρι και βράδυ.




4.       Τα φαναράκια για το βράδυ είναι must, καθώς χαλαρώνουν και προσφέρουν λίγο φωτισμό. Έτσι βλέπετε αρκετά για να πιείτε το ποτό σας ή να φάτε και δεν μαζεύονται πολλά κουνούπια.



5.       Αν είστε fun του ήλιου δεν χρειάζεται να σκεφτείτε τη σκίαση. Διαφορετικά, μια τέντα για τσέπες που αντέχουν στην κρίση ή μια ομπρέλα κάνουν μια χαρά δουλειά.


Εκμεταλλευτείτε, λοιπόν, τον χώρο σας, και περάστε εκεί όμορφες καλοκαιρινές στιγμές. Δεν χρειάζεται να μετράτε αντίστροφα σαν τον φυλακισμένο την άδειά σας για να θυμηθείτε ότι είναι καλοκαίρι. Ζήστε το όλο. Το αξίζετε.






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου