Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Με ένα τόσο δα bikini.

Σαν σήμερα, 5 Ιουλίου (είπαμε, 5 Ιουλίου για μένα, την νυχτερίδα, που μετράω τις μέρες λίγο διαφορετικά) το bikini, όπως το ξέρουμε, και αγαπάμε ιδιαιτέρως, καθώς είμαστε πλέον στην καρδιά του καλοκαιριού, έγινε επίσημη μόδα.

Το bikini έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα, συγκεκριμένα στην Τουρκία αλλά και την Ελληνορωμαϊκή περίοδο. 

Ας μην το πάρουμε όμως το θέμα από τόσο παλιά, επειδή λόγω ζέστης, θα αφήσετε τελείως το άρθρο και θα τρέξετε να βάλετε το bikini για να βουτήξετε.


Ο Γάλλος μηχανικός αυτοκινήτων (ναι καλά ακούσατε) Louis Réard, έκανε διαγωνισμό με έναν σχεδιαστή μόδας, για να δημιουργήσουν το μικρότερο μαγιό. Ο αντίπαλός του, Jacques Heim, δημιούργησε ένα μαγιό που ονόμασε "Atom" και το διαφήμισε ως το μικρότερο μαγιό στον κόσμο.

Το 1946, ο Louis Réard, δημιούργησε τη δική του εκδοχή του μικρότερου μαγιό και το ονόμασε "Bikini Atoll". Η ονομασία είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, καθώς την εμπνεύστηκε από την περιοχή Bikini Atoll (στον Ειρηνικό Ωκεανό) όπου οι Αμερικανοί έκαναν πάνω από 20 πυρηνικές δοκιμές (1946- 1958).

Ο Réard θεώρησε, ότι θα σοκάρει και θα εκπλήξει τον κόσμο τόσο, όσο και η επίθεση στην Ιαπωνία (Χιροσίμα και Ναγκασάκι) το προηγούμενο καλοκαίρι.

Δε λέω, ο πόλεμος ήταν παγκόσμιος, και όλοι ήταν επηρεασμένοι απ' αυτόν, αλλά δεν είναι λίγο μακάβριο να ονομάζεις ένα μαγιό σε σχέση με μια γενοκτονία;

Anyway, σημασία έχει ότι προλαβαίνετε να "γιορτάσετε" αυτό το ιστορικό "εσώ/εξώ-ρουχο" στην παραλία αυτό το Σ/Κ. Άντε βρε, και καλές βουτιές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου