Σάββατο 14 Απριλίου 2012

The bar is open.

Φέτος το καλοκαίρι, δεν χρειάζεται να πληρώσετε μια περιουσία κι άλλη μια, για να απολαύσετε ένα δροσερό ποτό. Αρκεί να αρχίσετε από τώρα προθέρμανση (αγοράζοντας ένα-ένα τα απαραίτητα υλικά, για να μην σας πέσει βαρύ το badget). Aρχίστε να αγοράζετε τα ποτά, και μάθετε πως να κάνετε τα αγαπημένα σας κοκτέιλ. Καλέστε τους φίλους για ένα κοκτέιλ πάρτυ, μόλις φτιάξει λίγο ο καιρός (αμήν και πότε) και καταπλήξτε τους με τις ικανότητές σας. Πάρτε και όμορφα ποτήρια αναλόγως με το κοκτέιλ για να κάνετε πιο επαγγελατική δουλειά. Εναλλακτικά, βάλτε τα όλα σε ψιλό ή χαμηλό ποτήρι. Στην υγειά σας και μην οδηγήσετε afterwards. Αν τα τιμήσουν δεόντως οι καλεσμένοι, καλό είναι να πάνε με τα ποδαράκια στο σπίτι...




Και επειδή τα ποτά από μόνα τους δεν θα φέρουν την επιτυχία, πάρτε χαρτί και μολύβι και γράψτε κάποιες βασικές συνταγές για τέλεια κοκτέιλ.


Classic Margarita.

Υλικά:
2 μεζούρες Τεκίλα
1 μεζούρα Τριπλ Σεκ
1/2 μεζούρα χυμό λάιμ
Αλάτι

Οδηγίες:
Ανακατεύουμε τα συστατικά σε ένα σέικερ με πάγο –σε κύβους ή τριμμένο- και κουνάμε καλά. Βρέχουμε τα χείλη ενός ποτηριού κοκτέιλ και τα ακουμπάμε στο αλάτι (για να κολλήσει). Γαρνίρουμε με μια φέτα λάιμ ή λεμόνι και σερβίρουμε αμέσως.




Pina Colada.

Υλικά:
1 μεζούρα ρούμι
2 μεζούρες χυμό ανανά
2 μεζούρες γάλα καρύδας
Φέτες ανανά/κερασάκι για διακόσμηση


Οδηγίες:
Ανακατεύουμε τα συστατικά σε ένα σέικερ με πάγο –σε κύβους ή τριμμένο- και κουνάμε καλά. Σουρώνουμε το περιεχόμενο σε ένα ποτήρι και διακοσμούμε με φέτα ανανά και το κερασάκι.1.0 από 5 1 ψήφος









Tequila Sunrise.

Υλικά:
4 μεζούρες χυμό πορτοκαλιού
2 μεζούρες τεκίλα
2 κουταλάκια γρεναδίνη
Φλούδα, φέτα πορτοκάλι για διακόσμηση

Οδηγίες:
Ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού και την τεκίλα σε ένα σέικερ με πάγο –σε κύβους ή τριμμένο- και κουνάμε καλά. Σουρώνουμε το περιεχόμενο σε ένα ποτήρι προσθέτουμε τη γρεναδίνη, την αφήνουμε να κατασταλάξει και διακοσμούμε με πορτοκάλι.






Mojito.

Υλικά:
2 μεζούρες λευκό ρούμι
1 λάιμ κομμένο σε έξι κομμάτια
1-2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
Φυλλαράκια δυόσμου ή μέντας 8-12

Οδηγίες:
Βάλτε τη μέντα και τη μαύρη ζάχαρη σε ένα ποτήρι. Στάξτε λίγο ρούμι και πατήστε τα φύλλα δυόσμου, ώστε να βγάλουν το χυμό τους και να λιώσει η ζάχαρη καθώς τα πατάτε με ένα ξύλινο γουδοχέρι. Προσθέστε αρκετό πάγο, το ρούμι και τον χυμό λάιμ. Συμπληρώστε με σόδα. Γαρνίρετε με μια φέτα λάιμ.



(to be continued)


Κι επειδή μια οικοδέσποινα πρέπει να κάνει καλή εντύπωση και ενδυματολογικά, διαλέξτε το κοκτέιλ που σας αρέσει και ντυθείτε αναλόγως.

2 σχόλια: