Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

«Φέτος για του αγίου Βαλεντίνου θέλω…



Να με πάρει ο καλός μου με μια λιμουζίνα, να μου δώσει μια ανθοδέσμη με 150 τριαντάφυλλα, να κατευθυνθούμε προς το αεροδρόμιο, να πετάξουμε για Παρίσι, να φάμε στο εστιατόριο στο Πύργο του Άιφελ, μετά να πάμε για βόλτα με ποταμόπλοιο, να διανυκτερεύσουμε στο Ritz, το επόμενο πρωί να φάμε πρωινό στο κρεβάτι, δίπλα στον δίσκο του πρωινού να υπάρχει ένα κουτάκι ανοιχτό γαλάζιο (Tiffanys) και να επιστρέψουμε αφού κάνουμε μια βόλτα στα μαγαζιά και μου πάρει μια Hermes ή Chanel».


Για να συνέλθουμε λιγάκι!! Καλά εσείς ζείτε σε άλλο πλανήτη; Εδώ το πλοίο (η χώρα μας) βουλιάζει πιο γρήγορα από το Costa Concordia, κι εμείς μαζί, κι εσείς ακόμη ονειρεύεστε;; Μια ζωή να δουλεύει ο άνθρωπος δεν θα καταφέρει να σας τα προσφέρει όλα αυτά. Ναι, εννοείται πως δεν θα περάσετε έτσι τη μέρα αυτή. Και τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν σας αγαπάει αρκετά; Για συμμαζευτείτε. Η αγάπη είναι στα απλά και τα καθημερινά που περνάτε μαζί του, οι μικρές στιγμές που σας κάνουν να είστε ακόμη μαζί.


Για να αφήσουμε όμως τις γενικότητες και να πούμε μερικά χειροπιαστά πράγματα επί της ημέρας, ακούστε μερικές απλές συμβουλές που θα κάνουν τη μέρα ξεχωριστή αλλά όχι αστρονομική σε Ευρώ!


Part 1: Το φαγητό.
 
Δεν χρειάζεται να είναι υπερβολικά επιτηδευμένο. Τουτ’ έστιν, δεν χρειάζεται να του μαγειρεύετε όλη μέρα δύσκολες συνταγές που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει με παπάγια και ανανάδες, όπου η επιτυχία είναι αμφίβολη και η αναγούλα που θα του έρθει εγγυημένη. Ακόμη και μια «πίτα με γύρο» να φάτε, με μπόλικο τζατζίκι (αρκεί να το φάτε και οι δυο για να μην υπάρξουν ενοχλήσεις) θα είναι ένα εξαιρετικό γεύμα, επειδή σας αρέσει και τους δύο και δεν συνεπάγεται μεγάλες προσδοκίες και τρελό budget. Αν όμως θέλετε να του μαγειρέψετε στο σπίτι κάντε του την αγαπημένη του καρμπονάρα που την ξέρετε και την απολαμβάνει κάθε φορά. Αν πάλι βγείτε έξω, είναι καλύτερα να πάτε στο ταβερνάκι σας, παρά να ψάχνετε στις ερημιές το εστιατόριο στο κυριλέ ξενοδοχείο, όπου κάνατε κράτηση μέσω internet. Όταν χαθείτε και αρχίσετε να βρίζετε ο ένας τον άλλο για το φταίξιμο, δεν θα είναι και τόσο ρομαντικά πια.

(to be continued)

1 σχόλιο: