Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Χρώμα να’ ναι κι ό, τι να’ ναι.


Δεν θέλω να σας ξενερώνω, τώρα που καθίσατε λίγο να χαλαρώσετε και να ξεχάσετε όλα όσα συμβαίνουν γύρω σας, αλλά, η μαύρη αλήθεια είναι, ότι, μαύρη κι άραχνη είναι η κατάσταση που ζούμε, εμείς, που δεν φύγαμε ακόμη μετανάστες στα «ξωτερικά» για να σωθούμε από την «κατεδάφιση» της Ελλάδας. 

Δεν το βάζουμε κάτω όμως. Η μόδα να ‘ναι καλά. Θα μου πεις τώρα «Τι λες κυρά μου; Εδώ ο κόσμος χάνεται κι εμείς θα νοιαστούμε για τη μόδα;» Κι όμως κυρίες μου, είναι αποδεδειγμένο –επιστημονικώς, δεν το λέω εγώ η άσχετη- ότι τα χρώματα ανεβάζουν τη διάθεσή μας. 

Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Άνοιξη- Καλοκαίρι είναι προ των πυλών. Μη δίνετε σημασία στο κρύο που μας τσάκισε. Εδώ είναι Ελλάδα και ως γνωστόν «δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα…». Δεν χρειάζεται το θερμόμετρο να πιάσει 20αρια και 30αρια για να το πάρετε χαμπάρι. Ούτε καν χρειάζεται να περιμένετε να το πει το ημερολόγιο. Φέρτε την άνοιξη με τα ρούχα σας και κάντε την ψυχή σας να bounce up

Οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι συσχέτιζαν τα χρώματα με θεότητες. Ας μην πιάσουμε αναλυτικά το κάθε χρώμα επειδή θα σας πάρει ο ύπνος – όχι δεν εννοώ ότι είμαι βαρετή, απλώς είναι πάρα πολλά. Εν συντομία, το μαύρο δηλώνει θλίψη (γι’ αυτό αποφύγετέ το). Το λευκό δείχνει αγνότητα, το κόκκινο το πάθος, το μπλε την ειλικρίνεια αλλά και την μελαγχολία (εξ ου και blues), το πράσινο την καθαρότητα της φύσης , το μωβ ακεραιότητα, το κίτρινο θυμίζει τη λιακάδα και το ροζ την υγεία (από τα μαγουλάκια των μωρών). 
Οι σχεδιαστές κάτι ξέρουν που έχουν φλομώσει τις κολεξιόν που θα φορεθούν με πάρα πολύ χρώμα. Προλαβαίνετε ακόμη να πάρετε από τις εκπτώσεις ότι υπάρχει σε χρώμα, και μάλιστα επειδή τελειώνουν, αν είστε τυχερές και βρείτε το νούμερό σας, θα τα βρείτε σε εξευτελιστικές τιμές! 

 
 Εννοείται πως δεν χρειάζεται να ξοδευτείτε ούτε για ρούχα, ούτε για παπούτσια. Ακόμη κι ένα βραχιόλι σε έντονο χρώμα ή το μπρελόκ στα κλειδιά σας που κρατάτε συνέχεια, μπορεί να κάνει θαύματα.

Άντε λοιπόν, τι περιμένετε; Ανεβάστε τη διάθεση στα ύψη. Όλα τα χρώματα, εκτός από μαύρα, γκρι, καφέ( ό, τι θυμίζει χειμώνα δηλαδή) είναι μέσα στο παιχνίδι. Τολμήστε.

Ρίξτε μια ματιά στα σετ που έκανα με χρώμα παρακάτω, και θα δείτε πόσο εύκολα αλλάζει η διάθεση όταν χαζεύουμε χρώμα. 



Είδατε χαρά η κοπελιά που το δοκίμασε;
Καλά αυτό ίσως είναι λιγάκι υπερβολικό.






























1 σχόλιο:

  1. Πρέπει να 'μαι ο μόνος άνθρωπος που ξέρω που όταν φοράει έντονα χρώματα νιώθει έξω απ' τα νερά του :Ρ
    Δώσε μου μαύρα, μωβ, μπλε, σκούρα πράσινα και κόκκινα και πάρε μου την ψυχή. Ακόμα και το καλοκαίρι σαν μάγισσα κυκλοφορώ :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή