Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Re- mastered.

Μήπως αρχίσατε να σκέφτεστε τι να κάνω τα ρούχα που έχω σιχαθεί να φοράω; Μέχρι και η μαμά σας, που πάντα σας θαυμάζει, σας είπε τις προάλλες « Μήπως να έπαιρνες καμιά καινούρια μπλουζίτσα βρε κοριτσάκι μου;» Και φτάσατε στα όρια σας. Είπαμε, κρίση-κρίση αλλά και η οικονομία καταντά εκνευριστική. Μη μου αγχώνεστε. Αυτό που μας νοιάζει για αρχή, είναι, αυτά τα ρουχαλάκια που λέγαμε, να σας κάνουν ακόμη. Αν ναι, τότε υπάρχουν πολλοί τρόποι να τους κάνετε μια «ανακαίνιση».

Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Αν έχετε μια απλή μπλούζα (μακό, πλεκτή- δεν έχει σημασία) μπορείτε να την ξαναζωντανέψετε ράβοντας μερικά κουμπάκια που σας αρέσουν στα μανίκια. Μπορείτε επίσης (με λίγα ευρώ) και να ζητήσετε από μια μοδίστρα να την κόψει και να βάλει ένα φερμουάρ. Αν είστε αρκετά extravagant μπορείτε να βάλετε φερμουάρ σε διαφορετικό χρώμα από την μπλούζα. 
 
Μια πλεκτή ζακέτα που έχει «φάει τα ψωμιά της» δεν είναι όμως σε κακή κατάσταση, μπορεί να ξανανιώσει αν αγοράσετε μια φαρδιά κορδέλα (στο ίδιο ή σε άλλο χρώμα- αναλόγως με τη διάθεση) και την φορέσετε σαν ζώνη με την ζακέτα. 

Ένα πουκάμισο που δεν σας εμπνέει τόσο πολύ πια, μπορεί να γίνει σαν καινούριο αν σιδερώσετε πάνω του μερικά ωραία σχέδια, που υπάρχουν έτοιμα- και φθηνά σε μαγαζιά με είδη ραπτικής. 

Η καμπαρντίνα ή το παλτό, που λατρέψατε και φοράτε νυχθημερόν, αλλά χρειάζεται a fresh touch, θα γίνει και πάλι σημείο αναφοράς του ντυσίματός σας, αν αντικαταστήσετε τη βαρετή ζώνη του με μια άλλη (δερμάτινη- μονόχρωμη ή σε πιο τρελά χρώματα, όπως έντονο κόκκινο, μπλε, πράσινο ή κίτρινο).

Φορέματα που φορέσατε σε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς και δεν θέλετε ούτε να βλέπετε πια, μπορούν να κοπούν και να γίνουν ωραιότατες μπλούζες. 

Τέλος, το αγαπημένο τζιν που δεν θέλετε να αποχωριστείτε επειδή σας κάνει να νιώθετε θεά μπορεί να κοπεί και να γίνει το τέλειο σορτσάκι του καλοκαιριού.
 




 


 
 

1 σχόλιο: