Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Ο Sexy Κύριος Glenister.

Όταν μιλάμε για κόλλημα, δεν είναι σχήμα λόγου. Ξέρεις τι είναι να τον βλέπεις στον ύπνο σου και το πρωί να νιώθεις ότι περάσατε μαζί ένα «υπέροχο» βράδυ; Ε, κάπως έτσι περιγράφεται αυτό που νιώθουμε εμείς οι «κολλημένες» με τον κύριο Glenister.

Ο κύριος Philip Glenister είναι βρετανός ηθοποιός και it goes without saying ότι πρώτα απ’ όλα έχει ταλέντο εξαιτίας της καταγωγής του. Μην περιμένετε αντικειμενικότητες, οι Βρετανοί ηθοποιοί είναι θεοί. Και όχι μόνο. Πάρτε απλώς μια γεύση από μουσική και θα καταλάβετε για τι χώρα με ταλέντο μιλάμε: Queen, Beatles, Rolling Stones, Led Zeppelin, Pink Floyd, David Bowie, The Who, Deep Purple, Elvis Costello, Depeche Mode, Spandau Ballet, Duran Duran, Dire Straits, Eurythmics, The Cranberries, The Prodigy, Suede, Blur, Cold Play, Muse- φτάνει; Καταλάβατε φαντάζομαι ότι παρά την υγρασία, τη μούχλα και τη σκοτεινιά, στο νησί αυτό που λέγεται Μεγάλη Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αγγλία, Γηραιά Αλβιόνα  βρέχει ταλέντο.


Καλά, ε, καγκουρώ πάλι η συζήτηση. Για τον Philip λέγαμε, αλλά μας παρέσυρε η χαρά για το πόσα καλά παιδιά έχει βγάλει αυτή η χώρα. Αν και έχει παίξει σε αρκετές σειρές, μας έχει στιγματίσει η ερμηνεία του ως DCI Gene Hunt στις σειρές LIFE ON MARS και ASHES TO ASHES. Το LIFE ON MARS, παίχτηκε για δυο σεζόν -2006/7- με οκτώ επεισόδια έκαστη (οι άγγλοι δεν είναι σαν τους άλλους, που μιλάνε μια παρόμοια γλώσσα, και τραβάνε τις σειρές επ’ άπειρον ώσπου να βαρεθεί ο κόσμος και να τις παρατήσει. Οι Άγγλοι σου δίνουν το ζουμί σε 10 επεισόδια το πολύ και δεν σε κοροϊδεύουν). Ο Philip παίζει έναν αρχι-επιθεωρητή αστυνομίας (τα αξιώματα στην Αγγλία είναι λίγο διαφορετικά από μας, οπότε πρέπει να τη δείτε για να καταλάβετε το ρόλο του). Η σειρά διαδραματίζεται το 1973 όπου εμφανίζεται -από το 2006- ένας επιθεωρητής (John Simm) αφού χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο. Το παιδί μας ο Philip, δεν είναι απλά κακό και για πολλούς κακάσχημο. Έχει στυλάκι, άποψη, δυο μέτρα μπόι, γαλανά μάτια και μια-δυο δυνατές γροθιές που χρησιμοποιεί τακτικότατα ως ανακριτικές μεθόδους. Αυτή η σειρά θεωρείται από πολλούς μια αντρική σειρά. Εγώ πάλι έχω τις ενστάσεις μου σχετικά με το τι ορίζει μια σειρά αντρική ή γυναικεία.


Το ASHES TO ASHES από την άλλη, σχετίζεται τρόπω τινά με το LIFE ON MARS, αλλά στέκεται και ως αυτοτελής σειρά. Παίχτηκαν τρεις σεζόν -2008/10- πάλι από οκτώ επεισόδια η καθεμία. Εδώ το παλικάρι μας, δεν περνά το χρόνο του μόνο κλωτσώντας με τις θεϊκές φιδίσιες μπότες του καημένα ανθρωπάκια που θεωρεί «υπόπτους». Έχει και μια κούκλα στο πλάι του (Keeley Hawes) που προσγειώθηκε από το 2008 στο 1981 όταν την πυροβολεί ένας τρελάρας. Όπως καταλαβαίνετε παίζει ειδύλλιο αλλά περιφερειακά, δεν μιλάμε για γλυκανάλατες αηδίες. 


Ο Philip μας δείχνει τα ταλέντα του αυτή την εποχή στις σειρές HIDDEN (ως δικηγόρος), TREASURE ISLAND (ως καπετάνιος) και στη δεύτερη σεζόν  MAD DOGS όπου μαζί με άλλα ωραία παλικάρια (Max Beesley, John Simm, Marc Warren) μπλέκει κάπου στην Ίμπιζα σε περιπέτειες με μαφιόζους, εμπόρους ναρκωτικών και τέτοια όμορφα.

Δυστυχώς το παιδί είναι παντρεμένο (με την ηθοποιό Beth Goddard) με παιδιά τις Millie και Charlotte. Στα όνειρά μας όμως, είναι free as a bird κι εμείς το εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο. Αχ, έτσι μου ‘ρχεται να πέσω για ύπνο τώρα.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου