Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

«Ομορφάντρα μου…»-Ναι, αλλά τελικά τι διαφημίζουν;

«Αγαπούλα, πούλα», «Ομορφάντρα μου…», «Θ’ απευθυνθώ σε ξένους επενδυτές», «Για τη φουκαριάρα τη μάνα μου», «Κι από μανζέ, γκουρμέ», «Να φύγετε κύριε, να πάτε αλλού», «Στη μάνα σου το’ πες;» και για τους παλιότερους «Έ; Φανταστικέ τροχονόμε;»

Γίνονται μέρος της ζωής μας, τις λέμε, τις ξαναλέμε, γελάμε με την παρέα, μέχρι που ξεθωριάζουν και χάνονται. Πάντα έρχεται μια καινούρια. Μια ατάκα διαφήμισης που θα κάνει πάταγο. Ακούς να λένε «Τι έξυπνο!» «Ποιος το σκέφτηκε;», αλλά τελικά είναι έξυπνο να κάνεις slogan, και ενίοτε καινούρια λέξη στο λεξικό, αλλά να μην θυμάται κανείς τι διαφήμιζαν; Πόσο πετυχημένη είναι μια διαφήμιση όταν σου μένει ο «ομορφάντρας» και όχι το προϊόν; 

Παλιά, όταν πολλοί από σας δεν είχατε γεννηθεί ακόμη (δεν το λέω για να κρίνω, δεν είναι κακό- όχι όπως λένε οι γιαγιάδες «Αχ, εσείς είστε μικρά, δεν ξέρετε…» κι αφήνουν υπονοούμενα βαθιάς γνώσης που δεν θ’ αποκτήσετε ποτέ) υπήρχαν διαφημίσεις που κατάφεραν να μείνουν στην ιστορία και ταυτοχρόνως να σου χώσουν και το προϊόν στο slogan. «Χλωρίνη ............, αυτήν ξέρω, αυτήν εμπιστεύομαι», «Ακάκιε, τα μακαρόνια να’ ναι ..............», «29 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν ..............», «Έκαστος στο είδος του, κι ο .................. στους καφέδες.» (οι απαντήσεις στο τέλος του post, αντε να σας δω, όσο περισσότερες ξέρετε- μη χαίρεστε- σημαίνει ότι τα 'χετε τα χρονάκια σας)
 

Δεν ξέρω τελικά τι κάνει μια διαφήμιση να "τα σπάει." Μπορεί να είναι όλοι οι μεγάλοι ηθοποιοί που τις αποθεώνουν με την ερμηνεία τους. (για όσους δεν παρατήρησαν ότι αυτοί που παίζουν σε όλες αυτές, είναι πραγματικοί ηθοποιοί) Μπορεί να είναι και η συγκυρία που βοηθάει. (βλέπε Αγαπούλα- Ψωμιάδης, σου θυμίζει κάτι;) Σίγουρα πάντως το «πετυχημένη» είναι σχετικό.


 Θα μου πεις, ε σιγά, τι μας νοιάζει; Αυτό που μετρά είναι ότι έχει μείνει και κάτι στην τηλεόραση να βλέπουμε και να γελάμε- οι διαφημίσεις. Κι αν δεν θυμόμαστε τι πουλούσαν, ακόμη καλύτερα, επειδή η πλύση εγκεφάλου απέτυχε, κι ο ασθενής επιβίωσε.
  

Και οι απαντήσεις που λέγαμε: klinex, misko, skip, Λουμίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου