Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Secret Diary of a Call Girl- Sex and the City revisited.

Όλοι ξέρουμε ή έχουμε ακουστά την τηλεοπτική σειρά Sex and the City. Ίσως όμως δεν ξέρουμε όλοι ότι υπάρχει αγγλική παρόμοια version της σειράς το Secret Diary of a Call Girl (Το κρυφό ημερολόγιο ενός call girl). To Sex and the City βασίστηκε στα άρθρα μιας κυρίας ονόματι Candance Bushnell. Αργότερα, η κυρία αυτή τα μάζεψε όλα και τα έκανε βιβλίο. Συνέχισε το χόμπι να ξεμπροστιάζει φίλους και γνωστούς σε άρθρα και βιβλία και έγινε διάσημη. 
Ξέρω, θυμίζει τη Dita (αυτή θα την πιάσουμε άλλη ώρα.)




Το Secret Diary of a Call Girl (2007-2011), από την άλλη πλευρά του ατλαντικού, βασίστηκε σε ένα blog (καλή ώρα), στο οποίο έγραφε τις εμπειρίες της μια κυρία που ασκούσε το «ιερό» -από αρχαιοτάτων χρόνων- επάγγελμα. Μια κοπελίτσα, η Billie Pipper (πρώην τραγουδίστρια της pop, και γνωστή για τη συμμετοχή της στον Doctor Who) υποδύεται τη Belle και κάνει θραύση στον ανδρικό πληθυσμό. Αν συγκρίνει κανείς τη σειρά με το Sex and the City εκτός από λίγες ομοιότητες (τα πάντα γύρω από το σεξ με χαλαρή ματιά) θα βρει ότι έχει αρκετό γυμνό- να φαν κι οι κότες- και οι σεζόν είναι πιο συμμαζεμένες. Έχουν γυριστεί τέσσερις σεζόν από οκτώ επεισόδια. Έχει την αυτοτέλεια που βλέπουμε στην Αμερικάνικη σειρά αλλά αφήνει και κάτι κάθε φορά να αιωρείται. Στη φτωχή χωρούλα μας παίχτηκε -αν δεν κάνω λάθος- μόνο η πρώτη σεζόν και μετά το ‘κοψαν. Αν καταφέρετε να τη βρείτε, αξίζει τον κόπο. Θα ξεκαρδιστείτε, θα προβληματιστείτε και αν υπάρχει και άντρας εύκαιρος στις επίμαχες σκηνές δίπλα σας, ακόμη καλύτερα.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλή σειρά. Σκάλες ανώτερη απο το Sex and the City. Και η Μπέλ τουλάχιστον είναι επαγγελματίας και όχι νυμφομανής τσουρόγρια που ονομάζει σχέση το Σεξ με όλη την Πόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή