Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Στο Βασίλειο της (Σ)τρέλλας.

Trans= (πρόθεμα) μετάβαση από μια κατάσταση, μέρος, σε κάποιο άλλο π.χ. transcontinental= διηπειρωτικός, transatlantic= διατλαντικός.
Sexual= 1. (επίθετο) σχετικός με το σεξ, ερωτικός π.χ. sexual desire= ερωτική επιθυμία
 2. (επίθετο) σχετικός με το φύλο-άνδρας, γυναίκα π.χ. sexual orientation= προσανατολισμός του φύλου.

Η ελληνική τηλεόραση θυμίζει πλέον ψυγείο εργένη (κάτι ξεχασμένα φρούτα, που σάπισαν σε τέτοιο βαθμό που αρχίζει να αναπτύσσεται νέο οικοσύστημα, ένα γάλα αμφιβόλου προελεύσεως, κάτι τάπερ με μισοφαγωμένα φαγητά της μανούλας, εξίσου σε «αναπαραγωγή» και μια εξάδα μπύρες). Μόνο εξωτικές σειρές μας ξώμειναν (βλέπε Τουρκία, χαρέμια κ.τ.λ.), κάτι show (ο θεός να τα κάνει) με δυο καρέκλες και φωτοτυπία για φόντο-σκηνικό, και ειδήσεις που κανείς δεν τολμά να παρακολουθήσει αν έχει προβλήματα καρδιάς.

Σε όλο αυτό το χάος λοιπόν, ξεκινά μια καινούρια σειρά σε μεγάλο κανάλι, ονόματα δεν λέμε, στο mega. Οι ηθοποιοί, λίγο-πολύ γνωστοί, από την τηλεόραση και το θέατρο. Μέχρι εδώ όλα καλά. Υπάρχει βέβαια και μια προσθήκη στο cast που είναι αρκετά «προχό» ακόμη και εν έτει 2012.  Μια γυναίκα, που ήταν άντρας, αλλά ένοιωθε γυναίκα, και τελικά το αποφάσισε, και έκανε όλες τις απαραίτητες αλλαγές για να φαίνεται κιόλας, παίζει στην εν λόγω σειρά. Μια transsexual ονόματι Μίνα Ορφανού. Και πριν αρχίσετε οι μισοί να λέτε «Ααα, ναι;» δήθεν έκπληκτοι, αλλά με μέτρο, για να μη φανείτε οπισθοδρομικοί και ρατσιστές, ενώ μέσα σας λέτε άλλα, τύπου «Μη χειρότερα, τι άλλο θ’ ακούσουμε πια» (και θυμίζετε πολύ τη γιαγιά σας που σταυροκοπιόταν και έφτυνε στον κόρφο της), έρχομαι εγώ και να σας πω «Μπάστα». Πριν κρίνετε, καλό είναι να σκεφτείτε όλες τις κοπελιές που μαζεύουν ευρώ, ευρώ στον κουμπαρά- γουρουνάκι, για μια φουσκωτική όταν μεγαλώσουν (σιγά μην τα μάζευαν για τις σπουδές τους). Σκεφτείτε κι όλες εκείνες τις κυρίες του καλού κόσμου (λες κι όλοι οι υπόλοιποι είμαστε κακός κόσμος) που μετά από τόσο τράβηγμα με τα botox-άκια είναι όλες σαν φωτοτυπία που δεν κουνιέται και πολύ πολύ. Είναι κι εκείνες που πάνε τάχα-τάχα  ένα ταξιδάκι στα εξωτερικά, κι όταν γυρίσουν ψάχνεις να βρεις που πήγε η μύτη της κακιάς μάγισσας και τα ψωμάκια που άνοιγαν αλυσίδα φούρνων.

Τι σας πείραξε λοιπόν η κοπέλα που αποφάσισε να τα κάνει όλα μαζί και σταυροκοπιέστε ακόμη. Έχει παίξει στην ελληνική ταινία «Στρέλλα» του Πάνου Κούτρα, που κέρδισε βραβεία σε Ελλάδα, Βερολίνο, Γαλλία. Η ίδια κέρδισε βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας γι’ αυτήν την ταινία. Παρά λίγο να πάει και στα Όσκαρ (πήγε τελικά «Ο Κυνόδοντας»). Όλα αυτά δεν σας έπεισαν ακόμη; Δείτε λίγο γύρω σας, μέσα σας, βάλτε τα όλα κάτω και μετά τα ξαναλέμε. 

Και μην ξεχνάτε, ότι πριν δυο χρονάκια που παίχτηκε η ταινία, και μόνο το γεγονός ότι η πρωταγωνίστρια ήταν transsexual προκαλούσε σοκ. Τώρα το ίδιο κοινό, την δέχεται αβίαστα σχεδόν με απάθεια. Μήπως τελικά η ευθιξία και τα όρια ήταν πολυτέλεια εποχών «παχιών αγελάδων»;

Η ίδια σε συνέντευξη για το madame Figaro είπε:

 «Είμαι η Μίνα Ορφανού. Έπαιξα τη Στρέλλα. Πήρα δύο βραβεία στην Ελλάδα. Έχω την προσωπικότητά μου. Για τους άλλους, όμως, θα έχω πάντα μία τεράστια βούλα πάνω από το κεφάλι μου. Είναι σαν το φεγγάρι. Όπου κι αν πας το βλέπεις»

Άλλα άρθρα για την Μίνα Ορφανού:



http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=193974





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου