Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Καλά, σπίτι δεν έχετε;

Έρωτας. Σεξ. Συνεύρεση. Συνουσία. Όπως και να το πείτε (αναλόγως με την ηλικία σας, και το κοινό γύρω σας) όλοι  το κάνατε και συνεχίζετε (εύχομαι) από τη στιγμή που βρήκατε κάποιον να σας εμπνέει. Σκεφτήκατε όμως ποτέ, πόσο αγώνα κάνατε, από μικρή ηλικία, μέχρι και σήμερα, για να καταφέρετε να βρεθείτε λίγο μόνοι με τον δικό σας, τον άνθρωπό σας, το ταίρι σας;

Όλοι ξεκινάμε από παρκάκια, σκοτεινά στενάκια και άλλου είδους –ακια. Μεγαλώνοντας οδεύουμε προς την ωριμότητα ενός αυτοκινήτου. To έκαναν και τραγούδι (βλέπε «Δεν το ξανακάνω σε auto bianchi»). Τρέχουμε σε γνωστά-άγνωστα στέκια για μια προσωπική στιγμή με το έτερον ήμισυ. Εκεί, βέβαια, συχνάζουν μαζί με ερωτοχτυπημένους σαν εμάς κι άλλου είδους φρούτα, όπως ματάκηδες, δολοφόνοι, κλέφτες, άστεγοι and the list goes on and on.

Όταν πλέον η ενηλικίωση είναι λόγος να το γιορτάζουμε, και οι μαμάδες/μπαμπάδες μας δίνουν την άδεια για ανεξάρτητες διακοπές, τη σκυτάλη παίρνουν τα σκηνάκια, τα rooms to let και για τους πιο ματσό τα ξενοδοχεία 3,4,5 αστέρων. 

Το σπίτι και η αληθινή κρεβατοκάμαρα, για να απλωθούμε και να απολαύσουμε τον… έρωτα, έρχονται πολύ αργότερα. Υπάρχει βέβαια κι εκείνη η περίπτωση που οι γονείς θεωρούν ότι είμαστε αρκετά μεγάλοι για να μας αφήσουν  μόνους και να πάνε διακοπές. Τότε το σπίτι παίρνει φωτιά. 

Όταν πλέον κατασταλάξουμε (μας έχει φάει η βαρεμάρα δηλαδή) και κάνουμε μια ενήλικη σχέση, είτε πάει σετάκι με γάμο είτε όχι, το σπίτι αρχίζει να μας ενοχλεί. Ψάχνουμε λοιπόν εναλλακτικές δωματίων, χώρων, επίπλων και ό, τι άλλο κατεβάσει το κεφάλι μας για κάνουμε τη σχέση να «γλιστράει». 

Άθλος η συνεύρεση με τον άνθρωπο που αγαπάμε, από μικροί μέχρι και τα βαθιά(λέμε τώρα) γεράματα. Κάθε φορά που περνάμε στο επόμενο στάδιο, ηλικιακά, ξεχνάμε πόσο δύσκολα ήταν πριν, και τη γλύκα (και ταλαιπωρία, μη γελιόμαστε) που μας έδινε η όλη περιπέτεια του sex. Μην ξεχνάτε λοιπόν ότι όλοι περνάνε από κει που περάσατε κι εσείς, δείξτε κατανόηση και μην δυσανασχετείτε και γκρινιάζετε όταν ένα ζευγαράκι δίπλα σας ερωτοτροπεί. Κι αν ετοιμάζεστε σαν άλλοι Αμερικάνοι να αναφωνήσετε “Get a room”, θυμηθείτε ότι κι εσείς been there και done that. Κι όσο για το εν λόγω room, μπορεί να είναι διακαής τους πόθος, αλλά δεν υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου