Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

i-pod, i-phone, i-pad, i-σιχτιρ.

 Παλιά, όταν σε ρωτούσαν αν έχεις τηλεόραση και έλεγες όχι, απαντούσαν «Μα καλά, και που κοιτάνε τα έπιπλα στο σπίτι σου;». Οι καιροί όμως αλλάξανε, μπήκε κι εκείνο το καλό παιδί ο Steve Jobs (Θεός σχωρέστον) στη μέση και αρχίσανε τα «i». Αν σε ρωτήσουν ποιο i-pad έχεις και πεις δεν έχω, αρχίζει η κατακραυγή. «Μα καλά, κι από πού μπαίνεις στο facebook, το twitter και το blog σου όταν δεν είσαι σπίτι;» 

ετούτο είναι το i-pod
Ξεκινήσαμε με το μικρό και ταπεινό i-pod. Άντε τρέχα στο Wikipedia να δεις τι είναι αυτό το μικρό πραγματάκι που κουβαλάνε όλοι στην τσέπη. Ωραία, καταλάβαμε πάνω-κάτω ότι είναι κάτι σαν αποθηκευτικός χώρος. Χωράει, σου λέει, τα άπαντα των Deep Purple, του Καρρά και περισσεύει χώρος για τα καινούρια σουξεδάκια που έρχονται οσονούπω. 

i-phone
Μετά από κάποια χρόνια, αρχίσαμε πάλι. Ι-phone(1, 2, 3, 4 φτου και βγαίνω). Τρέχα ψάχνε στο γκούγκλι τι είναι πάλι αυτό. Κινητό είναι βρε. «Όχι, δεν είναι ένα απλό κινητό» σου απαντάνε. «Κάνει τα πάντα, και βγαίνουν συνέχεια νέα apps που μπορείς να κατεβάσεις- απ’ το ίντερνετ. «Γειτσες» απαντάω εγώ. «Όχι, βρε δεν φτερνίστηκα. Apps είναι η συντομογραφία για τα applications, τις καινούργιες εφαρμογές του κινητού».  

Ωραία, και πάνω που ησύχασα λίγο, έρχεται το i-pad. Αυτό είναι ένα μικρό πινακάκι, ίσα με ένα βιβλίο, και είναι υπολογιστής, φωτογραφική μηχανή και πολλά άλλα. Εδώ μέχρι κι η Παπαρήγα έχει, και παίρνει ενημέρωση απ’ τον Γιωργάκη για ό,τι καινούριο κυκλοφορεί. Αυτή είναι παιδί του λαού και δεν προλαβαίνει να τα μάθει, αλλά αυτός έχει τα μέσα στο Αμέρικα -όπου και μεγάλωσε- και τα μαθαίνει πρώτος.

αυτό είναι το i-pad.
«Πότε θα πάρεις i-pad;» με ρωτάνε. Θα με τρελάνετε ορέ; Εγώ φοβάμαι να βγάλω από την τσέπη το κινητό του 1821 που έχω -μαζί με τον Κολοκοτρώνη το είχαμε πάρει- για να κάνω μια κλήση, επειδή φοβάμαι πως θα μου κόψουν και το χέρι για να μου το κλέψουν, και θα κυκλοφορώ με 700ευρώ πράμα στο χέρι;

Αν βέβαια αποφασίζατε να μου πάρετε εσείς ένα, σαν καλοπροαίρετος άνθρωπος που είμαι (λέμε τώρα), θα έλεγα κι ευχαριστώ. Αλλά δεν καίγομαι κιόλας. Καλός είναι κι ο υπολογιστούλης μου.

2 σχόλια:

  1. Πραγματικά πλέον στο διάολο με την Apple.
    «Μα καλά, κι από πού μπαίνεις στο facebook, το twitter και το blog σου όταν δεν είσαι σπίτι;»
    ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΩ ρε φίλε, α παράτα μας, έχουμε και ζωή εκτός σπιτιού -.- Πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβουν αυτό? -.-
    Το μόνο εξάρτημα που θα ήθελα να έχω είναι ένα e-book reader. Δεν παλεύεται άλλο η κατάσταση με τους τόμους που κουβαλάω πάντα μαζί μου xD

    ΑπάντησηΔιαγραφή